MS «Stavangerfjord» inntil 3 uker forsinket

Bergen Group Fosen har varslet Fjord Line om at ferdigstillelsen av den første cruisefergen som skal leveres rederiet vil bli forsinket med inntil tre uker. Årsaken er at installasjon og testing av motorer og annet teknisk utstyr antas å ta lengre tid enn forutsatt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Den justerte leveringsdatoen vil påføre Bergen Group Fosen ekstra kostnader.Kostnadene blir hensyntatt gjennom prosjektavsetninger i konsernregnskapet for 1. kvartal som presenteres onsdag 29. mai.

MS «Stavangerfjord» er den første av to store og moderne cruiseferger Fjord Line får bygget ved Bergen Group Fosen. Skipene blir omtalt som verdens mest miljøvennlige cruiseferger i sitt slag.

Rederiet har med bakgrunn i den varslede forsinkelsen på levering, valgt å utsette første seiling med "Stavangerfjord" fra onsdag 29. mai til fredag 21. juni fra Bergen.

- Vi har bestilt det teknisk mest avanserte utstyret som kan leveres, og må bare ta til etterretning at verftet trenger mer tid for å få dette på plass og testet, sier Fjord Line sin administrerende direktør Ingvald Fardal i en egen pressemelding fra rederiet.