Bergen Group Fosen med underskudd i skipsbyggingsdivisjonen

Som følge av justerte prosjektprognoser og kostnadsoverskridelser, antas Bergen Group Shipbuilding å få et driftsunderskudd (EBITDA) på rundt NOK 200 millioner i 3. kvartal 2012. I følge en børsmelding er hovedårsakene til dette, knyttet til følgende prosjekter ved Bergen Group Fosen:

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

· BN87 (cruiseferge): Ny prosjektprognose knyttet til økning i timeforbruk vil i 3. kvartal gi vesentlige merkostnader utover det som tidligere er estimert.

· BN88 (cruiseferge): Skroget til dette skipet er fortsatt under bygging hos underleverandør i Polen. Det er fremdeles knyttet usikkerhet til nøyaktig tidspunkt for skrogleveringen, og man har derfor valgt å gjøre en risikoavsetning for eventuelle forsinkelseskostnader.

· BN89 (levert til kunde 17.oktober) har i 3. kvartal generert vesentlig merforbruk i timetallet på utrustnings- og ferdigstillelsesarbeidet enn det som ble tatt høyde for i 2. kvartalsregnskapet. I tillegg kommer forsinkelsesbøter grunnet senere levering til kunde.

Bergen Group har de siste månedene gjennomført ulike operasjonelle og strukturelle tiltak for å gjenvinne kontroll på de to pågående prosjektene ved verftet på Fosen.

- I august forsterket vi ledelsen i skipsbyggingsdivisjonen og tidlig i september fikk vi ny daglig leder på plass ved Bergen Group Fosen. Verftet har også fått på plass en ny ledergruppe, og ny ledelse har gjennomført en omorganisering av sentrale lederposisjoner i både prosjekt og produksjon.

Tiltakene har allerede gitt positive operasjonelle resultater, men samtidig er det kartlagt behov for å øke prosjektprognosene vesentlig. Den økte ressursbruken i disse prosjektene vil bli belastet resultatet for 3. kvartal, sier konsernsjef Terje Arnesen.

Bergen Group vil fortsatt ha et sterkt fokus på nødvendige operasjonelle og strukturelle tiltak som skal bidra til en positiv og forutsigbar økonomisk drift ved verftet, samt sikre en redusert risiko i kommende prosjekter.

Resultatet for 3. kvartal vil mest sannsynlig medføre et brudd på lånebetingelsene i eksisterende obligasjonslån til Bergen Group ASA. Det er i den forbindelse opprettet dialog med Norsk Tillitsmann som administrerer obligasjonslånet.