De to båtene som er overlevert Mainstream AS denne uken.

Bergen Group tildelt kontrakt på to nye oppdrettsbåter

Bergen Group har gjennom datterselskapet Bergen Group Risnes tegnet kontrakt med oppdrettsselskapet Hjaltland Seafarms Ltd på bygging av to nye arbeidskatamaraner. Kontrakten har en verdi på ca NOK 9 millioner, og båtene skal leveres i 3. kvartal 2011.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Bergen Group Risnes har siden november 2010 skrevet kontrakter for ca NOK 33 millioner kroner fordelt på syv arbeidsbåter som skal leveres frem til august måned. To av leveransene skjer denne uken til Mainstream Norway AS. Dette selskapet, som er eid av Cermaq ASA, har kontrakt på levering av to tilsvarende arbeidsbåter i løpet av sommeren.
Divisjonsdirektør Sebjørn Madsen i Bergen Group forventer ytterligere bestillinger av den populære arbeidskatamaranen som det så langt er produsert 181 båter av. Dette gjør disse arbeidskatamaranene til en markedsleder innenfor oppdrettsnæringen.
-I år regner vi med å kunne levere i snitt ett slikt nybygg i måneden. Men jeg blir ikke overrasket om vi klarer å øke dette tallet ytterligere, sier Madsen.
Hjaltland Seafarms Ltd er i dag den største lakseprodusenten på Shetland med drift på mer enn tretti lokaliteter i denne regionen. Selskapet er 100 % eid datterselskap av Seafood Hjaltland UK Limited, et selskap heleid av det børsnoterte oppdrettskonsernet Grieg Seafood ASA med hovedkontor i Bergen.