Illustrasjonsfoto

Salg av Bergen Group Dreggen til Palfinger

Bergen Group Technology AS, et datterselskap av Bergen Group ASA, har i dag inngått avtale om å selge kranprodusenten Bergen Group Dreggen AS til et datterselskap av Palfinger AG. Palfinger AG har sin base i Østerrike og er notert på Wien-børsen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Transaksjonen vil generere en estimert positiv kontanteffekt for Bergen Group i størrelsesorden NOK 100 millioner. Transaksjonen er betinget av vanlige oppgjørsforbehold, inkludert godkjennelse fra konkurransemyndighetene i Norge, og forventes å være sluttført innen utgangen av november, meldes i det iflg. en børsmelding.

Bergen Group Dreggen har vært et heleid datterselskap av Bergen Group siden 2007. I løpet av de siste årene har Bergen Group Dreggen firedoblet omsetningen som i 2011 var på mer enn NOK 200 millioner. Bergen Group Dreggen har 75 ansatte fra 15 ulike nasjonaliteter, og hovedkontoret er plassert i Bergen. Selskapet har også godt etablerte salgskontorer i Brasil og i Singapore.

Konsernsjef Terje Arnesen i Bergen Group er svært fornøyd med salget av selskapet til Palfinger Group, et industrikonsern som regnes som en ledende internasjonal produsent av innovative løfte-, laste- og håndteringssystemer:

- Dreggen har i hele vår eiertid levert veldig gode resultater. Kranselskapet har de siste årene styrket sin posisjon som en anerkjent produsent av skreddersydde offshore og marine kraner for det internasjonale markedet. Imidlertid er ikke dette markedet definert som en fremtidig kjernevirksomhet for Bergen Group. Salget til en ny industriell eier med en allerede etablert global distribusjon og servicenettverk vil bidra til ytterligere ekspansjon og vekst for Dreggen, sier Terje Arnesen.

Swedbank First Securities har vært finansiell rådgiver for Bergen Group i transaksjonen.