Asle Solheim. Arkivfoto.

Asle Solheim tilsatt som ny konsernsjef i Bergen Group

Styret i Bergen Group ASA har tilsatt Asle Solheim (54) som ny konsernsjef. Han overtar etter Terje Arnesen som har bedt om fratredelse fra stillingen. Skiftet skjer med virkning fra og med i dag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Den nye konsernsjefen har en omfattende bakgrunn fra ulike lederposisjoner innenfor offshore-industrien - både nasjonalt og internasjonalt.

Endringen i konsernledelsen vurderes av både styreleder Magnus Stangeland og avtroppende konsernsjef Terje Arnesen som et naturlig resultat av den prosessen konsernet har vært gjennom det siste året.

-Bergen Group er i ferd med å sluttføre en større omstrukturering som vil gi konsernet en sunn og spennende plattform for fremtidig vekst. Nå styrkes fokus mot en ny offshorerelatert vekst med utgangspunkt i det etablerte industriområdet på Hanøytangen. I den sammenheng har det vært en felles enighet om å styrke den offshore-relaterte kompetansen i konsernledelsen. Asle Solheim vil som ny konsernsjef være et vesentlig bidrag til den økte offshoresatsingen, sier styreleder Magnus Stangeland.

Den nye konsernsjefen i Bergen Group har en omfattende erfaring fra nasjonale og internasjonale lederposisjoner og styreverv innenfor offshoremiljøet. Asle Solheim har de seks siste årene vært adm.dir. i Marine Accurate Well ASA (Maracc). Han har i tillegg en omfattende erfaring fra ulike lederstillinger innenfor ABB Offshore Systems AS og ABB Vetco Gray AS i Norge og i utlandet. Solheim har også leder- og prosjekterfaring fra Island Offshore AS og FMC Production Services AS.

Asle Solheim er utdannet sivilingeniør fra University of Wisconsin at Madison. Han er opprinnelig fra Flekkefjord, og nå bosatt i Stavanger.

Avtroppende konsernsjef Terje Arnesen har sagt ja å fortsette i Bergen Group frem til juli måned for å kunne bistå konsernet i arbeidet med å sluttføre en del av de pågående prosessene.