Den nye snurperen/tråleren som bygges ved danske Karstensens Skibsværft vil være verdens første fiskefartøy med Wärtsilä 31-motoren. Ill. Karstensens Skibsværft

Wärtilä 31-motoren valgt til nytt fiskefartøy

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ifølge Guinness Rekordbok er Wärtsilä 31- motoren anerkjent som verdens mest effektive firetakts dieselmotor. Nå installeres den for første gang som hovedmotor i et fiskefartøy.

Den nye snurperen/tråleren er kontrahert ved Karstensens Skibsværft og bygges for Peter Hepsø Rederi AS fra Sør-Trøndelag. Båten blir det første fiskefartøyet som utrustes med Wärtsilä 31-motoren. Kontrakten med Wärtsilä ble signert nå i september.

- Selskapet vårt feirer 100-årsjubileum i 2017. Denne begivenheten ønsker vi å markere med et nytt fiskefartøy som representerer framtiden til fiskeflåten. Wärtsiläs framdriftsløsning gir oss den effektiviteten og de miljøegenskapene som vi trenger i det nye fartøyet, sier Audhild Hepsø, daglig leder i Peter Hepsø Rederi AS.

Det 80 meter lange fiskefartøyet vil i hovedsak operere i Nord-atlanteren, Nordsjøen og i norske farvann.

I tillegg til hovedmaskineriet skal Wärtsilä også levere et komplett fremdriftssystem med 2-speed gir, vridbare propeller, dyser, Wärtsiläs ProTouch kontrollsystem og akselgenerator.