Gledesscener fra 2013-utdelingen.

Ship of the Year 2015 – offentliggjøres 2. juni

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det er knyttet stor spenning til hvilket skip som blir kåret til Skipsrevyens Ship of the Year 2015. Rederier, verft og designere kjemper en hard kamp om den prestisjetunge prisen som i år deles ut på Nor-Shipping av næringsminister Monica Mæland.

– Alle som ønsker det er hjertelig velkommen til seremonien som starter kl 11.45, forteller Asle B. Strønen, ansv.red. i Skipsrevyen. Sammen med jurymedlemmene Rolf Sæther, tidl. adm.dir. Norges Rederiforbund, og Birger Skår, adm.dir. Norske Skipsverft Salgs- og markedsføringsorganisasjon lover Strønen at man har diskutert seg frem til en verdig vinner for 2015-prisen. Vertskap for arrangementet i hall C på Nor-Shipping er bransjeorganisasjonen Norske Maritime Eksportører (nmexporters.no) som også er ansvarlig for den norske paviljongen på messen.

– At H.M. Kong Harald vil være til stede og overvære seremonien gir arrangementet en ekstra dimensjon, poengterer Strønen. – Det er klart prisvinnerne føler seg ekstra beæret ved at Kongen er til stede, legger han til.

Sæther og Skår gir uttrykk for stor tilfredshet med at næringsministeren ønsker å hedre innovasjonskraften i næringen ved å forestå årets prisoverrekkelse. I fjor var hun for øvrig gudmor til det skipet som da ble Ship of the Year, nemlig den innovative batterifergen Ampere.

Årets vinner representerer det beste av hva skipsfartsnasjonen Norge kan “trylle” frem. Her er ingeniørkompetanse og maritim erfaring kombinert på en fabelaktig god måte. – Innenfor sitt segment leverer vinnerskipet kapasiteter som setter helt nye rekorder, forsikrer juryen.

Les mer om Nor-Shipping og Ship of the Year her