Sniktitt på Marinade 2015-programmet

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Hvordan kan vi redde kloden og samtidig tjene penger? Hvordan kan de blå næringene og vår maritime klynge best møte det grønne skiftet?

På ”Marinade”-konferansen onsdag 11. mars møtes blant annet klimaforsker Kikki Kleiven fra Bjerknessenteret og Bjørn K. Haugland som har globalt ansvar for bærekraft hos DNV GL. Haugland ble nylig kåret av Social Media Sustainability Index til Sustainly’s 2015 «Sustainerati». Det vil si at han er nevnt på listen over offentlige personer på internasjonalt nivå som er ekstra tydelige og aktive på Twitter om miljøspørsmål og bærekraft. Deltakerne vil også få presentert eksempler på helt konkrete tiltak som skal gjøre de blå næringene grønnere. De vil blant annet få høre hvordan Grieg Green siden 2010 har satset på miljøvennlig og bærekraftig opphugging av skip.

– Dette blir et spennende og utfordrende program, og vi er veldig stolte over å ha fått på plass så mange dyktige foredragsholdere, sier Anne- Kristine Øen, daglig leder i Maritimt Forum Bergensregionen i en pressemelding.

Hun legger til at tematikken omkring det grønne skiftet er allmenn og angår alle næringer og bransjer i dag.

– Det blir flott å samles for å diskutere hvordan vi innenfor maritim næring kan bidra til å skape en trygg og bærekraftig fremtid, sier Øen.