Gigantskipet snek seg under Storebælt

Lørdag ettermiddag kl. 16.15 passerte 360 meter lange Allure of the Seas under Storebæltbroen i Danmark.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

– Alt gikk som planlagt. Men vi var ikke forberedt på at passeringen skulle bli en så spektakulær opplevelse, sier Kaptein Zini ombord på Allure of the seas.

Det som i utgangspunktet ble ansett som en fysisk umulighet ble gjennomført i ettermiddag. 72 meter høye Allure of the Seas passerte den 65 meter høye Storebæltbroen. Det lot seg gjøre takket være spesialkonstruerte teleskopskorsteiner som ble senket ned. I tillegg passerte hun da det var lavvann. Og siden det gikk på høy hastighet satte det skipet dypere i vannet.
- Enestående opplevelse
- Da vi nærmet oss Storebælt i høy hastighet var den visuelle opplevelsen ganske overveldende. I tilegg var fyrverkeriet og hele mannskapet på dekk som vinket farvel en enestående opplevelse, seier Kaptein Zini.
Neste stopp Fort Lauderdale
I en hastighet av i underkant av 40 km/t stevnet skipet på 225.000 bruttotonn igjennom Storebælt, og mange skuelystne hadde samlet seg på broen og på land for å se gigantskipet passere. Nå er Allure of the Seas på vei over Atlanteren til sin nye hjemmehavn i Fort Lauderdale, Florida, hvor hun skal seile på ukescruise i både Vestlige og Østlige Karibien.
Allure of the Seas har en passasjerkapasitet på 6296, i tillegg til et mannskap på 2394 fra 71 land. Hun legger ut på sitt første ordinære cruise med passasjerer i Karibien 1. desember.