Aker Seafoods fornyer trålerflåten

Aker Seafoods har i dag inngått avtale med STX OSV AS om bygging og utrustning av tre nye trålere. Første fartøy leveres i 2.kvartal 2013, det andre i 4.kvartal 2013, og det tredje i 1. kvartal 2014. For Aker Seafoods utgjør dette en samlet investering på om lag 770 millioner kroner i nye fartøy og utstyr.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Anskaffelsen av fartøyene vil bli finansiert med likviditet fra driften og banklån. Aker Seafoods har fått lånetilsagn fra et syndikat av to norske banker som refinansierer eksisterende banklån og gir nødvendige rammer til å finansiere anskaffelsen av de tre nye fartøyene.

Fartøyene vil være av STX OSV sitt eget FV 01 design, og vil bli omlag 70 meter lang med en dødvekt på 1500 tonn.
Skrogene vil bli bygd og delvis utrustet ved STX OSV verftet i Braila, Romania, og tauet til norge for utrusting, ferdigstilling og levering.
Investering i tre moderne trålere vil gi Aker Seafoods et betydelig løft. Gjennom investeringen vil Aker Seafoods øke sin samlede fangstkapasitet og gjøre det mulig å utnytte kvotene bedre. Fartøyene vil ha betydelig lavere drivstofforbruk enn eldre fartøy med tilsvarende fangstkapasitet, og investeringen vil skape attraktive og fremtidsrettede arbeidsplasser på havet.

Fartøyene vil erstatte tre eldre trålere som planlegges solgt. Det er ikke endelig besluttet hvilke fartøyer som skiftes ut.