«Centurion del Atlantico»

Fullført ombygging av fabrikktråler fra Argentina

ACEL Group har hatt en omfattende ombygging på «Centurion del Atlantico» for det argentinske rederiet Estremar S.A.U. 

Publisert Sist oppdatert

– Vi er glade for det gode samarbeidet vi har hatt med Estremar, The Norwegian Ship Design Company (TNSDC) og Westcon Florø siden oppstart juli 2023. Prosjektet har vært en suksess takket være den gode dialogen og de felles målene vi har delt. Sammen har vi oppnådd betydelige forbedringer i både miljøytelse og operasjonell effektivitet for «Centurion del Atlantico». Dette samarbeidet har vært en viktig del av vår felles innsats for å fremme bærekraftig maritim drift sier, Marius Granlien, Salgssjef i ACEL Group.

Fartøyspesifikasjoner:

Navn: «Centurion Del Atlantico»

Type: Fabrikktråler

LOA: 118 meter

Bredde: 18 meter

Byggeår: 1986

Bygget om

Båten er ombygd ved Westcon Florø og ble overlevert 25. juni.

Haf Power Solutions (HAF) og ACEL AS har gjort en omfattende levetidsforlengelsen på fabrikktråleren «Centurion Del Atlantico» for det argentinske rederiet Estremar S.A.U. Begge selskapene er datterselskap i ACEL Group.

Fartøyet som opprinnelig er bygget i 1986 har gjennomgått betydelige oppgraderinger for å forbedre sin miljøytelse og operasjonelle effektivitet.

Prosjektet omfattet en komplett overhaling av den elektriske installasjonen, inkludert maskinrom, hjelpemotorer, batterisystem (ESS), hovedfremdrift, surimifabrikk og fiskemelfabrikk, samt bygging av et nytt batterirom og ECR/tavlerom.

Hybridelektrisk

Renoveringen forventes å redusere skipets karbonavtrykk med omtrent 40 prosent. Installasjonen av et avansert hybrid elektrisk kraftsystem som inkluderer et moderne batterisystem bidrar til betydelig reduksjon av drivstofforbruk, utslipp og redusere driftstiden til dieselgeneratorene.

Haf Power Solutions har levert en rekke komponenter som inkluderer hovedtavler, nødtavler, motor kontrollsentre, transformatorer, Power Take-Off (PTO) og Power Take-In (PTI) systemer med drivverk fra The Switch, energilagringssystem (ESS) med Corvus-batterier, og et integrert automatiserings-, kraft- og energistyringssystem fra Høglund.

ACEL AS si liste over elektrisk installasjoner består av hoved- og hjelpemotorer, gir- og hovedfremdriftssystem, styremaskin, tavlerom og maskinkontrollrom, komplett elektrisk distribusjonssystem, LED-belysning, utstyr til surimi- og fiskemelfabrikker, nødstoppsystem, ferskvannsgenerator, HVAC-systemer, omvendt osmose-system, dampkjelessystem, vanntåkesystem, CO₂ brannslukkingsanlegg, og startluftkompressorer.

Godt samarbeid

– Integrasjonen mellom HAF/ACEL på henholdsvis engineering og elektrisk utstyrsleveranse over til installasjon, reduserer ressursbehovet på interfacing og sørger for at endringer og justeringer underveis blir sømløst implementert. Vi har hatt tett dialog med ‘site team’ og prosjektledelse under hele prosjektet og er imponert over både innsats og kvalitet på leveranse på et særdeles utfordrende prosjekt, sier Kenneth Sekkingstad, Prosjetleder Estremar

Prosjektleder i Westcon Yard Florø Frank Arne Hansen takker for samarbeidet og et vel gjennomført prosjekt.