Milepæl for Acel gruppen i Brasil

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Datterselskapet til Acel AS i brasil, Acel Forus do Brasil Ltda, melder om gjennombrudd i det store men vanskelige Brasilianske offshoremarkedet.

Adm. Dir. Klaus Kjerstad i Acel melder at datter-selskapet i Brasil har inngått rammeavtale med flere av de største internasjonale aktørene i det maritime offshoremarkedet, og at ordreinngang og aktivitet endelig er positiv og stigende. Selskapet i Brasil har også inngått service rammeavtale med flere internasjonale offshore-rederier og leverandører, og det er allerede gjennomført flere vellykkede serviceoppdrag ombord i offshore serviceskip i operasjon i Brasil. Selskapet har også under gjennomføring en leveranse til et brasiliansk verft, der vi leverer tavler og elektro-prosjektering til et dykkerskip som er under bygging. Nylig var ISO 9001 sertifisering av kvalitetssikrings-systemet til bedriften i Brasil godkjent av DNV. ISO 9001 sertifisering er en forutsetning for å levere til Petrobras og de flere av de internasjonale selskapene som opererer i Brasil.

Acel Forus do Brasil eies av Acel AS i Ålesund og Forus Elektro Automatikk AS i Stavanger. Selskapet har i dag 15 lokalt ansatte i Brasil i tillegg til utestasjonert personell fra morselskapene, og som er fast engasjert i landet. Forventet økende ordreinngang, blant annet fra selskapene vi har inngått avtaler med gjør at vi forventer betydelig vekst det neste året, og det vil føre til flere nyansettelser lokalt uttaler Kjerstad.

Acel Forus do Brasil har også nylig inngått bemanningsavtale med en lokal Brasiliansk elektroentreprenør som allerede opererer i det maritime markedet i landet både innen skips nybygg og service. Gjennom samarbeidet med dette selskapet har vi skaffet oss tilgang til dyktige fagfolk som gjør det mulig å påta oss oppdrag vi ellers ikke ville hatt kapasitet til.

Brasil krever betydelig lokalt innhold i leveranser til marine og offshore industrien og dette gjør det nødvendig for oss å etablere oss lokalt for å få tilgang til det store marine og offshoremarkedet i landet. Vår erfaring fra det elektrorelaterte prosjekter i det internasjonale maritime markedet har gitt oss både kunnskap og relasjoner til rederier og andre internasjonale selskaper som også opererer i det maritime offshoremarkedet i Brasil sier Kjerstad, og han forteller at Acel har sett muligheter til å følge disse rederiene inn i det Brasilianske markedet. Dette er bakgrunnen for at Acel for vel to år siden valgte å satse tungt i landet.

Acel Forus do Brasil satser på å levere automasjonsutstyr og tavler til offshore-skip som bygges i landet. Det er etablert en tavlefabrikk i Santos  utenfor Sao Paulo for å betjene dette markedet.  I tillegg har selskapet etablert en avdeling i Niteroi i Rio de Janeiro for å betjene offshoreflåten og borerigger med elektrotekniske servicetjenester.

Kjerstad forteller at det har vært krevende å starte forretningsvirksomhet i Brasil. Vårt datterselskap i landet har vært i drift i vel 2 år, og det har kostet mye penger og innsats å komme dit vi er nå. Først nå kan vi si at vi føler oss sikre på at satsingen vil bli en suksess. Kompliserte og kostbare import og skatteregler, samt vanskeligheter med å få arbeidstillatelse for personell som bringes inn fra utlandet har gjort det svært krevende å komme i gang.

Det er derfor svært gledelig at vi nå ser positive resultater av satsingen i Brasil. Det er vår intensjon og tro at vi gjennom å bygge på erfaringene vi har fra den voksende virksomheten i Acel, som stadig blir mer internasjonal, også skal bygge opp en betydelig virksomhet innen maritime elektro-tjenester i det enormt store offshoremarkedet i Brasil avslutter Kjerstad.