Illustrasjonsfoto

Etablering av nytt selskap i Brasil

Forus Elektro Automatikk AS (Stavanger) og Acel AS (Ålesund) etablerer et selskap i Brasil for i hovedsak å betjene det offshorerelaterte marinemarkedet med fabrikasjon og leveranse av elektro tavler, elektroutstyr og tjenester.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Forus Elektro Automatikk AS ble etablert i 1990, og er i dag en av Norges største og ledende leverandører av elektro paneler. Vi eksporterer i dag våre produkter over hele verden gjennom våre kunder og samarbeids partnere. Selskapet produserer alle typer elektrotavler til offshore, skip, industri, sykehus, jernbane, flyplasser, skoler og bygge bransjen for øvrig. Våre tjenester er prosjektering, produksjon, sertifisering, programmering, testing og service.
Acel AS er en elektro turnkey leverandør med virksomhet både i landmarkedet lokalt og i marinemarkedet world-wide. Viktige aktiviteter inkluderer elektro totalleveranser til skipsverft i forbindelse med skipsnybygg samt service og ombyggingstjenester til seilende skip over hele verden. Acel AS har på sin referanseliste totalansvar for elektrifisering av over 60 offshore serviceskip av ulik type, hvorav mange er blant de mest avanserte skipene av sin type som er bygget i verden.
Markedet i Brasil for elektrorelaterte tjenester og leveranser i forbindelse med bygging og drift av olje og gass relaterte skip og plattformer er svært stort, og i fortsatt sterk vekst. Mange norske selskaper og rederier er allerede godt etablert og er viktige aktører i det brasilianske offshoremarkedet. Brasilianske krav til lokalt innhold i leveranser til oljeindustrien i landet gjør det vanskelig å betjene dette markedet fra våre norske selskaper og en lokal etablering er derfor en nødvendighet slik vi vurderer det uttaler Eystein Krohn Dale i Acel AS og Knut Husebø i Forus Elektro Automatikk AS. At vi har funnet et sterkt partnerskap som på sitt felt er blant de beste i Norge, og som kompletterer våre egne ressurser gir en styrke vi har stor tro på i det spennende og krevende Brasilianske markedet.
Selskapet Acel Forus do Brasil Ltda vil være operativt fra høsten 2011 og lokalisert i byen Santos i staten Sao Paulo i Brasil.