MS "Ronjafisk" er klar for levering i august 2019. Illustrasjon: Aas Mek. Verksted

Aas Mek. bygger "jubileumsbåt" til Sølvtrans

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Sølvtrans har kontrahert sitt fartøy nummer 30 fra Aas Mek. Som verftets bygg nummer 200 blir det jubileumsfartøy for både verft og reder. Det fremgår av en pressemelding fra verftet på Vestnes. 

Fartøyet vil være av designtype AAS 2502 ST, søsterskip til byggenummer 199 som også skal leveres til Sølvtrans i april 2019.

- Dette er et helt nytt design og spesielt tilpasset rederiets sirkulasjonsprinsipp med sideveis sirkulasjon i lasterommene og lukket transport. Skrog til nybygget vil bli bygget i utlandet og båten skal overleveres rederiet i august 2019, skriver Aas Mek i pressemeldingen.

Båten er arrangert for transport av levende fisk i åpent og lukket system samt arrangert for å være servicefartøy for oppdrettsanlegg. Nybygget blir videre utstyrt med filteranlegg på all sirkulasjon for utskilling av lus ved avlusing av fisken, system for avsiling av sjøvann og ferskvann ved lasting og lossing i forbindelse med avlusing og AGD behandling ved bruk av ferskvann.

Nybygget er designet for å trykklosse til anlegg på land, til sortering, avlusing o.l., uten bruk av vakuum pumpe for mest mulig skånsom behandling av fisken.

Nybygget vil få følgende hoveddimensjoner; Lengde o.a. 69,96 m, Bredde 17,80 m og Dybde i riss 5,90 m.

Brønnbåten som får et lastevolum på 2500 m3 , tilsvarende 357 tonn levende fisk får navnet M/S "Ronjafisk" som også var navnet på den første båten Aas mek leverte til Sølvtrans i 1995.

Lasterommet er fordelt på to fiskebrønner, som er utstyrt med skyveskott og trykk laste- og lossesystem. Båten vil ha innredning for 10 personer.