80 millioners STX-kontrakt til Havyard

HPR skal utføre arbeid på fire slike cruiseskip. Foto: Havyard

Havyard Production & Service (HPR) har inngått en kontrakt med STX-France for elektroarbeid på en serie cruiseskip. Det fremgår av en pressemelding fra Havyard-gruppen. 

HPR skal gjøre elektroarbeid på to av syv soner på på en serie av cruisebåter til rederiet Celebrity Cruises, et datterselskap av Royal Caribbean Cruises.

Kontrakten som har en verdi på nærmere 80 millioner kroner omhandler fire cruiseskip i EDGE-serien med opsjon på ytterligere ett cruiseskip i samme serie.

Nedim Jakupovic leder HPR. Foto: Havyard
Nedim Jakupovic leder HPR. Foto: Havyard

Arbeidet på første detnybygget begynner allerede i april og sikrer arbeid ut 2022.

Skipene skal bygges ved STX France i Saint Nazaire. Hvert av skipene i Edge-serien har kapasitet til 2 900 passasjerer, lengde på 300 meter og veier hele 117 000 bruttotonn.

– Som andre bedrifter som har hatt sitt største marked innen offshore skipsbygging, så ser vi at det er utfordrende tider. Det har derfor vært et økt fokus i HPR på andre markeder, og vi har nå fått vår første kontrakt innen cruisesegmentet. Det er et viktig gjennombrudd for oss. Kontrakten er også gledelig fordi vi nå sikrer sysselsetting for en stor del av våre ansatte i flere år fremover, sier , Nedim Jakupovic, leder for HPR i pressemeldingen.

HPR ble startet i 2011 som et datterselskap av verftet i Leirvik, Havyard Ship Technology men er nå et eget forretningsområde i Havyard Group ASA.

DEL