Roro-rederiet har lagt fram resultatet for 2023

Kapasitetsbegrensninger i biltransportmarkedene og generell økt etterspørsel etter biler og tungt utstyr er pekt på som årsaker til resultatet.

Disse faktorene har ført til solid inntjening og fornyelse av flerårige kontrakter til priser som reflekterer dagens marked. Med det har Wallenius Wilhelmsens sitt økonomiske resultater for 2023 blitt det beste noen gang, opplyser de i en pressemelding. 

De totale inntektene var på 5.149 millioner dollar, som er 2 prosent opp fra 2022. 

Konsernet leverte et driftsresultat før avskrivinger på 1.807 millioner dollar, opp 18 prosent fra 2022.  

I pressemeldingen skriver de at fraktvolumet var nesten flate fra år til år da globale forsyningskjeder ble hemmet av overbelastningsproblemer, inkludert Rødehavseffektene mot slutten av året. 

Inntektene for shipping-segmentet i 2023 var 3.881 millioner dollar, ned 4 prosent fra året før. Shipping-segmentet leverte likevel et rekordjustert driftsresultat før avskrivinger på 1.527 millioner dollar, opp 12 prosent på årsbasis. 

- Jeg er dypt imponert over dedikasjonen og det harde arbeidet til våre medarbeidere, som leverer god ytelse på tvers av virksomheten vår. Våre sterke resultater er hjulpet av sterk etterspørsel i markedene vi opererer, og vi er i en posisjon til å betjene våre kunder og levere verdi til våre aksjonærer takket være folkene i denne organisasjonen, sier Lasse Kristoffersen, konsernsjef i Wallenius Wilhelmsen.