Brødrene Aa skal bygge tre hurtigbåter for det greske Attica Group. Illustrasjon: Ole Andrè Aa

Pon Power vinner kontrakt på Attica-serie

Brødrene Aa har tildelt Pon Power kontraktene for levering av fremdriftsmotorer til tre hurtigbåter som Brødrene Aa skal levere til Attica Group i Hellas i 2022. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Claus Høyer er administrerende direktør i Pon Power. Foto: Pon Power.

Leveringsomfanget til Pon Power, per fartøy, er 2 x Cat C32 på 1081 bkW ved 2000-2300 rpm. Inkludert i leveransen fra Pon Power er også ZF 3050-reduksjonsgir, levert av den norske ZF-representanten, KGK Norge AS. Caterpillar har over 2100 marineforhandlere i sitt verdensomspennende servicenettverk, og sammen med ZF sitt nettverk, vil dette utgjøre et meget robust utgangspunkt for global service. 

Claus Høyer, administrerende direktør i Pon Power AS uttaler at han er stolt å bli valgt som leverandør i stadig nye segmenter. 

- Etter 2014 har vi, som så mange andre i bransjer, sett en markant nedgang i leveransene til olje- og gassindustrien. Det er derfor både viktig og gledelig at vi stadig finner nye markeder for våre produkter, uttaler Høyer.

Motorene som Brødrene Aa har bestilt skal leveres med «Wide Operating Speed Range», noe som betyr at full effekt oppnås over hele turtallsintervallet mellom 2000 og 2300 rpm. Dermed blir det som regel mulig å velge en standard-utveksling på giret.