F.v: Jose Gonzalez Celis, Stolt Tankers og Aleksander Askeland i Yara Marine Technologies.
F.v: Jose Gonzalez Celis, Stolt Tankers og Aleksander Askeland i Yara Marine Technologies.

Yara Marine og Stolt Tankers styrker samarbeidet ytterligere

Hamburg: Stolt Tankers og Yara Marine Technologies signerte ny samarbeidsavtale under SMM i Hamburg.

Publisert

Stolt Tankers og Yara Marine Technologies signerte onsdag en avtale om å utstyre ytterligere syv tankskip med FuelOpts fremdriftsoptimeringsteknologi ved SMM i Hamburg.

Den nye ordren følger installasjonen og evalueringen av FuelOpt om bord på «Stolt Breland» tidligere i år, og styrker det eksisterende forholdet mellom de to.

Stolt Tankers driver en av de største flåtene av kjemikalietankere i verden og ønsker å prioritere reiseeffektivitetsløsninger som støtter utslippsreduksjoner.

Etter å ha prøvd ut Yara Marines FuelOpt og opplevd tydelige drivstoffbesparelser og utslippsreduksjoner, har selskapet til hensikt å utvide denne løsningen til en større prosentandel av flåten.

- Dette samarbeidet representerer et nytt skritt for å nå våre karbonreduksjonsmål, vi ønsker å være i forkant av og nå ambisjonen vår, den beste måten å gjøre det på med en omfattende flåte som vår er å maksimere drivstoffbesparelser og minimere utslipp. Shipping trenger praktiske og kostnadseffektive løsninger som viser konkrete resultater, og jeg er glad for å si at vår avtale med Yara Marine Technologies har sikret at vi ser reelle fremskritt mot økt drivstoffeffektivitet uten at det går på bekostning av driftseffektiviteten, sier Jose Gonzalez Celis, Energy and Conservation Manager hos Stolt Tankers.

- Vi er stolte av å støtte Stolt Tankers med teknologiløsninger som møter deres umiddelbare behov, samtidig som vi åpner for ytterligere forbedringer senere på veien til nullutslipp. Økt drivstoffeffektivitet spiller allerede en nøkkelrolle i kostnadseffektiv drift, og dette vil uten tvil fortsette å være en viktig del av å håndtere utgiftene til fremtidig drivstoff og kommende reguleringer. Endringer i driften etter installasjon er også avgjørende, og vårt kundesuksessteam jobber tett med kundene våre, sier salgsjef Aleksander Askeland i Yara Marine Technologies.