Salt designer Bay du Nord FPSO skipet

Salt Ship Design AS designer FPSO-skipet for krevende havforhold for Bay du Nord-prosjektet for Equinor og lisenspartner BP.

Salt har jobbet tett med Equinor over lengre tid for å utvikle en FPSO med forbedrede sjøegenskaper designet for drift under utsatte værforhold i Flemish Pass-bassenget.

- Det har vært et spennende prosjekt de siste 8 årene å jobbe med Equinor, et stort internasjonalt energiselskap med lang erfaring i å utvikle, bygge og drifte FPSOer. Salts bidrag har vært vår ekspertise innen design og bygging av komplekse fartøy for krevende operasjoner til sjøs. Resultatet er et skipsformet FPSO-konsept med unike designløsninger, sier Egil Sandvik, administrerende direktør i Salt Ship Design i en pressemelding.

I februar 2022 inngikk Equinor og Salt en pre-feed-kontrakt for å modne og videreutvikle fartøysdesignet i samarbeid med Equinor, Topside- og Turret-leverandører, klasse, flagg og myndigheter. Dette arbeidet vil pågå til oppstart av FEED.

Utvikling av FPSO-design og tilhørende konseptstudier er en viktig del av Salts virksomhet, og å være en del av Bay du Nord FPSO-utviklingen representerer et viktig gjennombrudd i et interessant nytt segment.