«IT Infinity».

Selskap fra Barbados har valgt norsk verft

De skal bygge om PSV-en «IT Infinity».

VARD melder i en pressemelding at de skal bygge om PSVen til et kabelegginsfartøy for International Telecom Marine SRL (IT).

PSV-en ble bygget ved Vard Brattvaag og levert til Volstad Maritime i 2008 under navnet «Volstad Princess». Standard Drilling (SD) kjøpte fartøyet i 2017 før det ble solgt til IT i 2021 og ble omdøpt til «IT Infinity». Nå returnerer fartøyet til VARD for ombygging.

Arbeidet pågår nå ved Vard Brattvaag og fartøyet er planlagt levert i tredje kvartal av 2024.

- Vi er veldig stolte over at IT valgte VARD som partner i denne konverteringen. Vi vil nå bruke vår kjernekompetanse og den lange erfaringen vi har innen design og bygging av avanserte kabelleggingsfartøy for å møte IT Telecom sine behov i markedet. Dette prosjektet viser styrken VARD har gjennom vår integrerte verdikjede og bekrefter posisjonen vår i ettermarkedet, sier Wilhelm Eggesbø, Senior Vice President Vard Services i VARD. 

VARDs datterselskap Vard Electro er involvert i prosjektet gjennom installasjon av kabler og nye strømtavler, og oppdatering av de eksisterende elektriske anleggene, skriver de i pressemeldingen.

Daglig leder i IT, Louise Thivierge, er glad for å samarbeid med VARD om konverteringa av «IT Infinity.» 

- Det å returnere til verftet der hun ble bygget, gir unik effektivitet, og reduserer tiden frem til fartøyet er i markedet for en industri som har et stort behov for disse spesialiserte skipene. 

- Å starte med et fartøy som er godt skikket, var av største betydning for IT. Kombinert med oppgraderinger til siste generasjons sjøkabelhåndtering og graveutstyr, vil «IT Infinity» være forberedt til å utføre de ulike oppgavene som kreves av ITs kunder over hele verden. Dette konverteringsprosjektet er det første av mange i ITs oppdrag for å tilpasse seg de stadig skiftende kravene i sjøkabelmarkedet.