Stein Andre Herigstad-Olsen blir administrerande direktør i Torghatten Aqua.
Stein Andre Herigstad-Olsen blir administrerande direktør i Torghatten Aqua.

Stein Andre får ny toppjobb: – Mulighet jeg ikke kunne si nei til

Stein Andre Heringstad-Olsen blir administrerande direktør i Torghatten Aqua.

Publisert Sist oppdatert

- Dette var en mulighet jeg ikke kunne si nei til. Etter mange fine år i Torghatten AS går jeg nå til et spennende og innovativt selskap i en fremtidsrettet bransje med stort potensial, og med sterk lokal tilhørighet til mitt hjemsted, Brønnøysund, sier Herigstad-Olsen.

Han er opprinnelig fra Vevelstad, og bor nå i Brønnøysund.

- Olsen at det gir en ekstra dimensjon å faktisk kunne være med på å skape lokale industriarbeidsplasser og styrke lokalsamfunnet.

Erfaring

Herigstad-Olsen er 45 år og er utdannet siviløkonom med spesialisering i finans. Han kommer fra stillingen som administrerende direktør i kollektivselskapet Torghatten AS.

Styreleder Frode Blakstad er svært fornøyd med signeringen til selskapet, som har store ambisjoner innen havbruk og utdanning innen maritim og marine næringer.

- Stein Andre er en stor kapasitet som kjenner lokalmiljøet godt. Det er inspirerende å få han med på laget i en viktig og spennende vekstfase for konsernet der målet er å få realisert våre ambisiøse forretningsplaner, sier Blakstad.

Landbasert oppdrett

Torghatten Aqua, med underselskapene, har store planer om realisering av det landbaserte oppdrettsanlegget Helgeland Miljøfisk og settefiskanlegg på Vevelstad, begge i regi av Aquaculture Innovation.

Nylig ble det også kjent at Norsk Havbrukssenter har gjennomført kjøp av 800 maksimal tilatt biomasse (MTB), slik at de nå vil produsere 4500 tonn laks årlig.

Kapitalinnhenting

Torghatten Aqua eier også Campus BLÅ, som er et utdannings- og kurstilbud rettet mot marin og maritim sektor. Selskapet forbereder nå en ny kapitalinnhenting.

Tidligere har de invitert de ansatte til å bli med å investere i selskapet, der over 30 ansatte valgte å bli med på eiersiden. Nå skal lokalbefolkning og småinvestorer inviteres til å bli eiere gjennom en prosess som koordineres av Folkeinvest.