Fra venstre: kaptein på Norwind Hurricane Lennart Nordstrand, CEO i VARD Alberto Maestrini, CEO i Norwind Offshore Svein Leon Aure, gudmor Merete Schneider Dengsoe, verftsdirektør på Vard Brattvaag Arnt Inge Gjerde. Foran: Blomsterpike Victoria Lausund.

Norwind Offshore-fartøyet har fått sitt navn

«Norwind Hurricane» ble døpt ved VARD Brattvaag 21. mars.

Dette er det andre av fem CSOVer VARD leverer til Ålesundsbaserte Norwind Offshore. 

Norwind Offshore tilbyr spesialiserte fartøy designet for avanserte maritime operasjoner innen utvikling og service av havvindsektoren.

Fartøy nummer to av fem

Norwind Offshores CSOV-er er skreddersydde for tjenester, støtte- og vedlikeholdsoperasjoner i havvindparker verden over. VARD 4 19-designet er utviklet av Vard Design i Ålesund og en svært allsidig plattform med fokus på logistikk om bord, sikkerhet, komfort og driftsikkerhet. Fartøyene er utstyrt for å yte tjenester under både bygging, drift og vedlikehold av offshore vindparker. 

- Det er en stor dag for oss i Norwind Offshore å få levert båt nummer to fra Vard Brattvaag. Vi ser frem til å få satt den i operasjon over helgen og kunne fortsette vårt bidrag til utbygging av mer fornybar energi. Vi takker Vard for nok en ypperlig leveranse, også denne gangen før skjema, sier CEO i Norwind Offshore Svein Leon Aure, i en pressemelding. 

«Norwind Hurricane».

«Norwind Hurricane» er 85 meter lang og har en bredde på 19,5 meter. Fartøyet er utstyrt med en høydejusterbar og 3D bevegelseskompensert gangbro med heissystem, et høydejusterbart båt-tilknyttingssystem, og skipet er forberedt for batteriløsninger. CSOVen har lugarplass for 87 personer om bord. 

Levert på tid og budsjett

CEO i VARD, Alberto Maestrini gratulerer Norwind Offshore med det nye fartøyet: 

- Jeg er stolt over jobben vi gjør i Vardgruppen for å hele tiden yte vårt beste og gi kundene de fartøyene de ønsker, levert på tid og budsjett. Norwind Offshore er en av kundene våre som setter pris på de innovative og skreddersydde skipene vi kan tilby. Jeg er sikker på at «Norwind Hurricane» blir en stor ressurs for Norwind Offshore og partnerne deres. Gratulerer med det nye fartøyet. Jeg ønsker henne og mannskapet lykke til på de sju hav. 

Skroget til «Norwind Hurricane» ble bygget ved Vard Shipyards Romania – Braila, og utrustet og ferdigstilt ved Vard Brattvaag i Norge.