UiB-rektor Margareth Hagen og James Honeyborne.

UiB bidrar i ny Netflix-dokumentar

Universitetet i Bergen bidrar med forskning til den nye Netflix-serien «Our Oceans». Storsatsningen har premiere i 2024.

Publisert

Samarbeidet innebærer at Universitetet i Bergen bidrar med kunnskap om havet og arktiske økosystemet til episoden som omhandler Polhavet i den nye Netflix-serien «Our Oceans». Serien har fem episoder totalt og har global premiere på Netflix i 2024.

Rektor Margareth Hagen forteller at UiB er stolte over samarbeidet med en av verdens største plattformer for film- og tv-innhold.

– Det er en bragd at Universitetet i Bergen nå skal være rådgiver for et av de beste naturdokumentarteamene i verden. Dette gir våre forskere en unik mulighet til å nå ut i stuene til millioner av mennesker rundt om i verden med historier om de skjøre og fascinerende økosystemene i Arktis, sier Margareth Hagen.

– Det har vært en fantastisk opplevelse å være med på å utvikle nye historier om havet sammen med Wild Space Productions. I dette samarbeidet bruker vi det beste av forskningen vår, både fra våre marine nettverk i Bergen og vår utvidede vitenskapelige familie rundt Arktis, sier førsteamanuensis ved UiB, Dorothy J. Dankel.

Som en del av samarbeidet blir Wild Space Productions med Universitetet i Bergen om bord på havforskningsfartøyet «Kronprins Haakon» på Svalbard for å gjøre opptak til serien.

Netflix-serien "Our Oceans" er produsert av Emmy-prisvinnende TV-produsent James Honeyborne.

– Wild Space Productions samarbeider med ledende forskere og institusjoner for å presentere naturen bedre. Universitetet i Bergen er i frontlinjen i forskning på Polhavet, dets økosystemer og dets dyreliv. Vi er heldige som får hjelp fra universitetet til å videreformidle meningsfulle historier fra Polhavet. Håpet er at historiene kan hjelpe oss med å forstå og ta vare på dette fantastiske, men raskt skiftende miljøet på en bedre måte, sier Honeyborne.