Napier bygger hos FMV

MS Taupo» er utviklet i samarbeid Heimli – FMV – Napier, og er den første enskrogs arbeidsbåten av HFMV design. Foto: FMV

FMV Havbruk har inngått avtale med Napier AS om design og bygging av en enskrogs arbeidsbåt av design HFMV W26M Isdahl-klassen. Fartøyet får byggenummer FMV218 og skal leveres i april 2016.

– MS Taupo» er utviklet i samarbeid Heimli – FMV – Napier, og er den første enskrogs arbeidsbåten av HFMV design. Båten har diesel-elektrisk framdriftssystem og er velustyrt med stor kapasitet, skriver selskapet på sine nettsider.

– Napier A/S har i dag prosessbåten Tauranga. Vi har vært i bransjen siden 1995. Vi ønsker flere bein å stå på, å har i den forbindelse bestilt ny servicebåt på Fitjar, sier Kjetil Tufteland i NAper A/S til Skipsrevyen.

Etter nytt regelverk for servicebåter vil mange eldre båter falle ut av bransjen. M/S Taupo vil sette en helt ny standard i bransjen, med utstyr som blant annet Hydraulisk haikjeft/tauepinner, Dynamisk posisjonering, waasp multistrålelodd og winsjer på 80/30/10 tonn.
Arbeidsområder vil være innen oppdrettsnæringen, konstruksjonsarbeid- og undervannsarbeider, ulike transportoppdrag og som støttefartøy ved marine operasjoner.

FMV218 TAUPO er den største arbeidsbåtkontrakten FMV har inngått. Med dette prosjektet brytes nye grenser og design og bygging av enskrogs-arbeidsbåter inlemmes i firmaets portefølje. Enskrogsbåter av denne typen får ifølge Fitjar Mekaniske, stort lasterom, gode sjøegenskaper og god styrke i skroget.

Skroget bygges i Norge. Det gir gevinst i forhold til leveringstid, kontroll i prosjektet og kvalitet i arbeidsutførelsen, samt fleksibilitet i byggeperioden.