Ordfører i Herøy, Tine Storøy.

Herøy er årets maritime kommune i Møre og Romsdal

Maritimt Forum nasjonalt skal kåre årets maritime kommune i Norge, og etter ein sterk mobilisering blant dei nominerte kommunene, så ble det Herøy kommune som gjekk av med seieren i Møre og Romsdal.

Maritimt Forum nasjonalt skal kåre årets maritime kommune i Norge, og etter en sterk mobilisering blant de nominerte kommunene, var det Herøy kommune som stakk av med seieren i Møre og Romsdal, heter det i en pressemelding fra Maritimt Forum Nordvest.

– Dette er en fantastisk anerkjennelse av Herøys viktige rolle i den maritime sektoren. Å bli årets maritime kommune løfter frem den store innsatsen Herøy-bedriftene legger ned for å være i front hver eneste dag. Den maritime næringen vår er stor, nyskapende og allsidig. Jeg takker alle som har stemt på Herøy som årets maritime kommune i fylket. Og jeg oppfordrer alle til å støtte Herøy som kandidat i den nasjonale kåringen, sier en superstolt ordfører Tine Storøy.

En av åtte kommuner videre i nasjonal konkurranse

Maritimt Forum samler både arbeidstaker- og arbeidsgiversiden i næringen, representerer klyngens fellesinteresser og har kontorer i hver av de åtte viktigste maritime regionene i Norge, i tillegg til Maritimt Forum Sentralt som er lokalisert i Oslo.

I fjor vant Harstad prisen som årets maritime kommune, med Averøya på en sterk andreplass.

Britt Giske Andersen, daglig leder i Maritimt Forum Nordvest.

– Nå blir Herøy kommune vår kandidat i den nasjonale konkurransen om å bli Norges maritime kommune i 2025. Vinneren avsløres på den maritime mottakelsen som Maritimt Forum arrangerer om bord på Statsråd Lehmkuhl under Arendalsuka tirsdag 12. august. Frem til da er det viktig – og helt avgjørende – at vi mobiliserer. For denne gangen er ikke andreplass godt nok, vi må gå for GULL! sier Britt Giske Andersen, daglig leder i Maritimt Forum Nordvest.

En maritim verdiskaperkommune 

Det er ingen tvil om at maritim næring er viktig for Herøy kommune – og for Møre og Romsdal. Ifølge Menons verdiskapingsrapport, utarbeidet på oppdrag fra Maritimt Forum, bidrar næringen i Herøy med hele 3,7 milliarder kroner i verdiskaping og står for en omsetning på hele 7,4 milliarder kroner.

Hele 1440 personer er sysselsatt innen den maritime næringen i Herøy, og næringen bidrar med hele 15 prosent av verdiskapingen i næringslivet i Møre og Romsdal.

– Herøy kommune har en lang historie og stolte tradisjoner knyttet til maritim næring og havet. Denne arven er en viktig del av kommunens identitet. Den maritime næringen spiller en stor og sentral rolle i Herøy kommune gjennom betydelige skatteinntekter, lokal samfunnsbygging med sterkt engasjement og – ikke minst – ved å tilby gode og trygge arbeidsplasser, sier ordfører Tine Storøy.

Egen nasjonal fagjury

Men å bli «Årets maritime kommune» krever mer enn stemmer. En nasjonal fagjury avgjør nå den videre konkurransen, og for dem vil flere kriterier være avgjørende.

Ikke minst handler det om hvorvidt kommunen fører en næringspolitikk som legger til rette for videre maritim vekst. Nå blir jobben å løfte frem de gode historiene – og dem vet vi det finnes mange av i Herøy. En kommune med lange maritime røtter, strategisk plassert langs skipsleia og med utsikt rett mot storhavet og den store verden – vi ser frem til å bli bedre kjent med både kommune og næring fremover.

De øvrige nominerte kommunene var Ulstein, Ålesund, Molde og Smøla.