F.v: Sigvald Sveinbjørnsson, Ole Jørgen Eikanger og Siv Remøy-Vangen
F.v: Sigvald Sveinbjørnsson, Ole Jørgen Eikanger og Siv Remøy-Vangen

Maritime Bergen ansetter Sigvald Sveinbjørnsson som ny daglig leder

Sigvald Sveinbjørnsson blir ny daglig leder i medlem- og klyngeorganisasjonen Maritime Bergen. Han tar over Maritime Bergen etter Siv Remøy-Vangen, som fra årsskiftet blir toppleder og ny CEO Norwegian Electric Systems.

Publisert Sist oppdatert

- Under Siv sin ledelse er Maritime Bergen blitt mer relevant enn noen gang for maritim næring i Vestland. Styret i Maritime Bergen har jobbet bredt for å finne ny daglig leder. Jeg er meget fornøyd med at Sigvald Sveinbjørnsson skal overta etter Siv. Sigvald sin brede erfaring skal bidra til å videreutvikle Maritime Bergen i tett samarbeid med medlemmene, sier styreleder Ole Jørgen Eikanger.

Sveinbjørnsson (42) kommer fra jobben som rådgiver for mediekonsernet Amedia. Han gikk for ett år siden av som sjefredaktør i Bergensavisen, som han ledet fra 2016. Tidligere har Sveinbjørnsson vært kommentator og lederskribent i Bergens Tidende, leder og redaktør i Aller Gruppen samt aksjemegler og konsulent.

Stiftelsen Maritime Bergen har i overkant av 170 medlemsbedrifter innenfor de maritime næringene på Vestlandet. En organisasjon som med sine 25 år har og vil fortsette å jobbe for å styrke evnen til å drive maritim virksomhet i og fra Bergensregionen. I dette har organisasjonen med sine fem ansatte et spesielt fokus på kompetanseheving og rekruttering, samt samarbeid mellom bedriftene som jobber med og mot å halvere klimagassutslippene og IMOs mål for 2050.

- Jeg gleder meg til å jobbe for den maritime næringen gjennom den svært kompetente organisasjonen i Maritime Bergen. De representerer en svært viktig bransje for Bergen og Vestlandet, som jeg ser frem til å være en del av. Siv Remøy-Vangen har gitt et solid fundament som vi skal videreutvikle fra, for å gjøre den maritime næringen enda bedre i stand til å skaffe seg kompetanse. Fremover vil det også være viktigere enn noen gang jobbe for å sikre stabile rammevilkår. Samarbeid og dialog er noe som vil tjene alle, sier Sveinbjørnsson.