Sammen med to kamerater har Eirik Thorseth lagt sin maritim kompetanse i firmaet Blåvatten.

Legger maritim kompetanse i Blåvatten

- Vi kan utføre og tilby tjenester relatert til skipsdrift og operasjoner, herunder; fullt management, logistikk, leveringsoppdrag, mooring-analyser og oppdrag offshore og inshore, konsulent & surveyor, forteller en ubeskjeden gründer Eirik Thorseth til Skipsrevyen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Sammen med to kamerater etablerte Eirik Thorseth denne høsten den maritime kompetanseleverandøren Blåvatten.

- Vi hadde forskjellig bakgrunn og utdannelse men jobbet alle inne det maritime. Ved en anledning kom vi på samme jobb og Blåvatten ble resultatet, sier han fornøyd.

Med seg har de tre partnerne en solid erfaring fra de fleste segmenter innen offshore operasjoner fra både sjø og landsiden. I tillegg har de erfaring fra ekspedisjoner, seilskuter, slep, nybygg, redning og passasjerskip.

- Samlet har vi erfaringer fra alle verdens hav og områder. For å nevne noen land hvor charterturistene ikke er så synlige kan vi trekke frem Papa New Guinea, Nauru, Sudan, Nord Korea, Iran og Sakhalin i Russland, forteller Thorseth.

Slepe-dokumentasjon

Nylig gjennomførte Blåvatten et vellykket fôrflåte-slep som underleverandør for Fyrvik Solution AS. Det var prosjektering av slepet av en fôrflåte med leveringsadresse Kvarøy fiskeoppdrett. I løpet av prosjektet ble kunden løpende orientert om status og diverse utfordringer. Dialog med konstruktør og verft angående styrkeberegninger, spesifikasjoner og leveringsdato. Engasjement av taubåt i samsvar med både operative og designmessige begrensninger, og i samarbeid med Blåvatten og marine ingeniør ble den operasjonelle utførelsen tett fulgt opp. Transportforsikring og MWS inspeksjon ble også ivaretatt på en god måte slik at kunden kunne konsentrere seg om lakseproduksjon.

- Vi mener det er viktig og riktig for eierne betrakter langtransport av fôrflåter som et «prosjekt», og tenker at dette er noe som forsikringsselskaper også bør se nødvendigheten av. Vi kan påta oss hele transporten  sikkert og profesjonelt, og hvor kunden har kun en part å forholde seg til, kommenterer administrerende direktør i Fyrvik Group, Øystein Fyrvik.

- Uten store overhead kostnader i firmaet, men med kompetanse og kontaktnett vil vi kunne levere kvalitet til en fornuftig kostnad, sier Eirik Thorseth.