Stolt Tankers har kontrahert seks slike skip.
Stolt Tankers har kontrahert seks slike skip.

Kontraherer seks nybygg

Stolt Tankers har kontrahert seks nye 38 000 dødvekttonns parceltankere fra det kinesiske verftet Wuhu Shipyard.

Publisert Sist oppdatert

I tillegg til de seks nybyggene har rederiet også en opsjon på ytterligere seks fartøy. 

Skipene er designet for å maksimere drivstoffeffektiviteten ved hjelp av moderne motordesign, skrogformoptimalisering, et bredt spekter av energisparende enheter og landstrømtilkobling, med den ekstra fordelen at de også kan konverteres for fremtidig batteri- og metanolfremdrift. 

De nye skipene vil ha 30 segregerte lastetanker i rustfritt stål som tilbyr et bredt spekter av last fleksibilitet.

Udo Lange, CEO i Stolt Nielsen.
Udo Lange, CEO i Stolt Nielsen.

- Etter våre veltimede oppkjøp av 10 brukte skip siden 2021, er det nå rett tid for å investere i nybygg. Denne avtalen posisjonerer Stolt Tankers for fremtiden ved å forbedre fleksibiliteten og opprettholde flåtestørrelsen vår når vi trekker eldre skip ut av nettverket vårt mellom 2026 og 2030, sier Udo Lange, administrerende direktør, Stolt-Nielsen Limited. 

Han sier videre at nybyggene gjenspeiler selskapets strategi om å legge til moderne, drivstoffeffektive skip til flåten.

- Ikke bare vil disse nye skipene hjelpe Stolt Tankers i ambisjonen om å redusere karbonintensiteten med 50 % (i forhold til 2008-basislinjen) innen 2030, men de vil også bidra til å redusere kundenes Scope 3-utslipp (Utslipp knyttet til alt av varer og tjenester som virksomheten både kjøper inn og selger. red. anm), sier Lange.