«Sarita»

ScanReach lander kontrakt med globalt rederi

Det globale rederiet J.J. Ugland, har tildelt en betydelig kontrakt til den maritime leverandøren av trådløs sensortilkobling og datainnhenting, ScanReach.

Det kommer fram i en pressemelding fra ScanReach. 

Kontrakten gjelder selskapet sin ConnectFuel-løsning for å optimalisere drivstofforbruk og rapportering for J.J. Uglands flåte.

- Vi er begeistret for å samarbeide med ScanReach og integrere deres banebrytende ConnectFuel-løsning i flåten vår, sier Jarl-Erik Hageland, Technical Manager hos J.J. Ugland. 

- Dette samarbeidet samsvarer perfekt med vår innovative og kontinuerlig forbedring av driften vår. ConnectFuel vil gi oss forbedret tilkobling og datadrevet innsikt og bidrar som et verktøy for å drive engasjement og atferd for å redusere drivstofforbruket.

Onboard Wireless Connectivity (OWC) er plattformen for sanntids datainnsamling, analyser og rapportering til brukere ombord og på land. Det som skiller OWC fra andre alternativer er at det trådløse mesh-nettverket fungerer i komplekse stålkonstruksjoner, er raskt å installere og kan enkelt utvides ytterligere for å møte fremtidige behov. 

OWC består av trådløse mesh-nettverksnoder som kan monteres på skott av mannskap eller installatører, en innebygd server for dataene og applikasjonene, og et Cloud-endepunkt. Nettverksnodene opererer på spesifikke frekvenser som gir den nødvendige signalytelsen for komplekse stålmiljøer, og kobles til sensorer på utfordrende steder ombord.

ConnectFuel gir drivstoffforbruk nøkkeltall data av høyeste kvalitet både om bord på fartøyet og på land, noe som gir åpenhet til alle interessenter og muliggjør raskere og mer effektive operasjonelle beslutninger, skriver de i pressemeldingen.

Dessuten tilbyr OWC APIer på fartøyet og Cloud friksjonsfri datautveksling, slik at J.J. Ugland proaktivt kan optimalisere fartøyets ytelse, skriver ScanReach.

J.J. Ugland kan sammenligne og distribuere ønskede interne og tredjepartsapplikasjoner. De kan opprette nye datavisninger og analyser på få minutter. 

Når installasjonen er utført, kan analytikere utnytte innhentet data for å få et konkurransefortrinn. Gjennom denne digitaliseringsløsningen kan J.J. Ugland forbedre operasjonell ytelse, redusere kostnader og sikre overholdelse av IMO-regelverket, hevder de. 

- Vi er glade for at J.J. Ugland har valgt oss som deres langsiktige teknologipartner for maritime tilkoblingsløsninger, sier Sven Brooks, administrerende direktør for ScanReach. 

- ConnectFuel er utviklet med en dyp forståelse av utfordringene shippingindustrien står overfor. Ved å tilby tilkobling i sanntid og fange data for avansert analyse, vil vi styrke J.J. Uglands flåte med verktøyene de trenger for å ta informerte beslutninger, forbedre effektiviteten og øke sikkerheten til deres operasjoner.