- Det er ingen tvil om at hydrogen vil spille en nøkkelrolle i dekarboniseringen av de ulike industriene, og brenselceller vil være en effektiv motor som hydrogen kan kjøre på, sier Tore Enger, konsernsjef i TECO 2030.

TECO 2030 signerte MoU med europeisk motorselskap

TECO 2030 har signert en MoU med et anerkjent, ikke-navngitt, Europeisk motorselskap. Avtalen er signert for å formelt fastsette en vei for å samarbeide med pågående og fremtidige prosjekter.

TECO 2030 er et norsk teknologisk selskap som utvikler nullutslippsteknologi for maritim og tung industri. 

- Vi utvikler PEM-brenselcelle stacker og PEM-brenselcellemoduler, som gjør det mulig for skip og andre tunge applikasjoner å bli utslippsfrie ved å bruke hydrogen som drivstoff. Selskapet er notert på Euronext Growth på Oslo Børs under tickeren TECO og i New York, OTCQX under tickeren TECFF. TECO 2030 er en spinoff fra TECO Maritime Group, et konsern som har levert teknologi og tjenester til den globale shippingindustrien siden 1994, skriver selskapet i en pressemelding. 

Skal selge og markedsføre løsningen under egen merkevare 

I følge MOUen skal TECO 2030 støtte det ikke-navngitte europeiske motorselskapet med FCM400-moduler for deres utvikling av et integrert skid/kontainerisert brenselcellesystem for deres markedssegmenter. 

Avtalen inkluderer også bruk av FCM400-modulen i deres pågående prosjekter for å sikre en solid partnerskaps- og samarbeidsplattform i årene som kommer.

Det ikke-navngitte selskapet har til syvende og sist tenkt å selge og markedsføre løsningen deres under deres egen merkevare støttet av TECO 2030 hvis samarbeidet skrider frem.

Hydrogen vil spille en nøkkelrolle i dekarboniseringen 

- Jeg er ydmyk og stolt over å jobbe med det ikke-navngitte europeiske motorselskapet om dette spennende samarbeidet, sammen vil vi skape et konsept for motorselskapets industri for å bli en miljøpioner mens vi sammen som en industri går over til et mer bærekraftig alternativ. Det er ingen tvil om at hydrogen vil spille en nøkkelrolle i dekarboniseringen av de ulike industriene, og brenselceller vil være en effektiv motor som hydrogen kan kjøre på, sier Tore Enger, konsernsjef, TECO 2030.