MS «Sagasund».

Kjøper selskap og fartøy med samme navn

Kjøpet er en del av en strategisk satsing. 

Det er Molnes AS og Storøy Maritime AS som har signert en avtale om kjøp av selskapet MS Sagasund AS og fartøyet «MS Sagasund» fra Roger Hofseth. Dette skjer gjennom selskapet Finnvik Eiendom AS, går det fram i en pressemelding.

- Kjøpet er en del av vår strategiske satsing til det våre fjorder har å tilby via sjøveien. Ingenting slår det å kunne komme inn i Hjørundfjorden og nyte fjelltoppene som ruver over deg og gårdene innover, sier dagleg leder i MS Sagasund AS, Preben Molsnes. 

Han har sammen med Andrè Storøy, i Storøy Maritime AS, lang fartstid på varierte fartøy som kaptein og maskinsjef.  

Erfaringen rettet mot cruisesegmentet er det hovudsaklig gjennom Cruise Service AS, hvor de var med nesten i fra oppstarten i 2018-2019. 

Daglig leder Preben Moslnes.

Tidligere i år ble det skrevet i Sunnmørsposten hvor MS «Sagasund» skulle gå inn i direkte konkurranse mot Curise Serivce og MS «Bruvik».

- Vi har hatt ett driftsår i Ålesund og vi kan ikke se annet enn at vi utfyller hverandre, hvor MS «Sagasund» har en kontrakt med agenten Maritime Tours, som Cruise Service ikke har kapasitet til å fylle, skriver de i pressemeldingen. 

- Ansatte i Cruise Service med Kåre Molvær i spissen har være gode mentorer opp gjennom årene, som har vist oss hvordan man leverer gode og profesjonelle tjenester opp mot cruiseturister og private selskap som booker turer. Jeg har troen på at vi finner et godt samarbeid i fremtiden, fortsetter Molsnes.

MS «Sagasund».

 «Sagasund» ligger i disse dager hos Vegsund Slip for klassing, vedlikehold og oppgradering for neste sesong. 

- I år ble det hovudsaklig kjøring for vår agent i Bergen, Maritime Tours, som booker turene for cruiseskipene når de kommer til kai. Viderer i år blir fokuset rettet mot det pågående verkstedsoppholdet og en god gjennomgang av fartøyet, før vi setter oss ned for å tilrettelegge viderer drift, sier teknisk leder Andrè Storøy. 

Neste år vil det bli muligheter til å booke «Sagasund» til private arrangement, men også åpne arrangement i egen regi av MS Sagasund AS.