Hurtigruten solgt
Hurtigruten annonserer torsdag kveld at selskapet er kjøpt opp av en eiergruppe bestående av eksisterende investorer, og har mottatt om lag 110 millioner euro i ny, langsiktig finansiering.
Det nye oppsettet gir et solid grunnlag for fremtidig vekst og fortsatt utvikling av Hurtigruten som Norges ledende kystruterederi. Oppkjøpet vil samtidig markere sluttføringen av arbeidet med å etablere Hurtigruten og HX (Hurtigruten Expeditions) som to helt separate selskaper.
– Dette er en viktig milepæl for Hurtigruten. Denne løsningen legger til rette for at vi kan fortsette arbeidet med å realisere våre langsiktige mål, muliggjøre bærekraftig vekst og skape enda bedre kundeopplevelser. Vi ser frem til å jobbe sammen med våre nye eiere, sier Hedda Felin, administrerende direktør i Hurtigruten, i en pressemelding.
Under det nye eierskapet, som består av eksisterende investorer som Arini Capital Management, Albacore Capital og Barings, skal Hurtigruten fortsette som før.
Transaksjonen vil bidra til betydelig reduksjon av Hurtigrutens og konsernets samlede gjeld. Total gjeldsreduksjon for konsernet vil være på over 1 milliard euro, med en gjenværende gjeld på om lag 400 millioner euro. Samtidig forlenges låneforfallene på gjenværende gjeld til tidligst 2030.
Hurtigruten vil fortsette som et frittstående selskap med hovedkontor i Oslo, og selskapet vil eie og drive sine 10 skip under norsk flagg.
Hedda Felin og hennes ledergruppe skal fortsatt lede Hurtigruten. Som tidligere annonsert, forsterkes ledergruppen ytterligere fra 1. desember når Per-Hermod Rasmussen tar over som ny finansdirektør. Rasmussen vil ha en sentral rolle i utøvelsen av selskapets finansielle strategi og vil tilføre verdifull kompetanse til Hurtigruten.
Eierskiftet har ingen praktisk betydning for Hurtigrutens kundetilbud, forretningspartnere eller den daglige driften.
Transaksjonen forventes gjennomført i januar 2025.