Ingeborg Flønes overtar som CEO i Hurtigruten Svalbard

Ingeborg Flønes overtar som CEO i Hurtigruten Svalbard

Hurtigruten Group henter inn HOFF-sjef for å lede den videre satsingen på bærekraftig reiseliv på øygruppen i årene som kommer.

Tidligere i år annonserte Per Brochmann at han takker av som sjef for Hurtigruten Svalbard. Det er nå klart at Ingeborg Flønes overtar sjefs-rollen etter Brochmann.

- Denne jobben finnes det bare en av i Norge, så det var umulig å ikke ta muligheten. En reise til Svalbard er en unik opplevelse man tar med seg resten av livet. Å få jobbe sammen med et fantastisk team med å utvikle en mer bærekraftig reiselivsnæring på Svalbard er noe jeg gleder meg enormt til, sier Ingeborg Flønes.

Hun var med å starte opp Forbrukerrådets kontor på øygruppen, og har gått Svalbard Skimaraton.

Administrerende direktør Hedda Felin i Hurtigruten Norge. Foto: Espen Mills / Hurtigruten Norge

- Jeg har latt meg begeistre av mine besøk til Svalbard. Å få bidra til å bygge lokalsamfunnet videre både for tilreisende og fastboende er noe jeg ser frem til, sier Flønes.

Bred og variert erfaring

Den nyansatte Svalbard-sjefen har vært administrerende direktør i HOFF SA siden 2017, og tidligere jobbet i både HP, Nortura og nevnte Forbrukerrådet. Hedda Felin, styreleder i Hurtigruten Svalbard og til daglig administrerende direktør i Hurtigruten Norge, er svært fornøyd med rekrutteringen.

- Vi er stolte av å få inn en leder som har så bred og interessant erfaring som Ingeborg. Resultatene hun kan vise til er knallsterke uansett bransje. Svalbard som en helt unik destinasjon med gjester fra Norge og resten av verden så vi gleder oss over å få inn en leder som har jobbet ute i det internasjonale markedet, men ikke minst kjenner Norge veldig godt, sier Felin.

Flønes ser frem til sitt nye liv på 78 grader nord og bli del av Hurtigruten Svalbard.

- Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med det dyktige teamet i Hurtigruten Svalbard og lokalsamfunnet som vi er tett koblet sammen med både som arbeidsgiver og støttespiller. Vi skal bygge videre på den viktige rollen selskapet utgjør i samfunnet, og styrke vår posisjon og bidrag til et mer bærekraftig Svalbard i årene som kommer, avslutter Flønes.