Grovfjord Mek har overlevert sin andre båt til SJ Dykk

Dykkerbåt overlevert til SJ Dykk

Grovfjord Mek. Verksted overleverte denne uken dykkerbåten "Sarpen" til SJ Dykk AS.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Bnr 149 – "Sarpen" er en katamaran med hoveddimensjoner 13,8x6m. Den er utstyrt med 1 stk Palfinger PK8501 stasjonær hybrid kran på 7,4 tonnmeter, og 2 capstaner på 3 tonn hver fra Lorentzen. Båten er bygget med et romslig rorhus med 5 stk Norsap stoler, bord og pantry. Båten har et stort dekkshus som inneholder dykkerrom/verksted, ROV-stol og plass for dykkerkommunikasjon samt WC. I tillegg er det installert avansert ROV- utstyr med tracking, skriver verftet i en pressemelding.

Fremdriftsanlegget består av Iveco Cursor 620 fra Frydenbø som yter 2x500HK ved 2530 o/min, ZF360 marine gir levert av KGK samt Hamilton vannjetter fra Progress som gir en toppfart på om lag 20 knop. Manøversystemet er Hamilton’s Blue Arrow system med Jet Anchor posisjoneringssystem. Aggregatet er av typen Fische Panda på 25 kW.

Trapp i skuteside gir enkel adkomst til merd.

SJ Dykk skal bruke fartøyet til mange forskjellige arbeidsoppgaver for blant annet oppdrettsselskaper, havnevesen, rederier og kommuner. Fartøyet skal bemannes med 3-4 arbeidsdykkere.

- Etterspørselen etter våre tjenester er økende. Med den nye båten styrker vi kapasiteten vår og får en dykkerbåt med svært avansert utstyr til å takle varierte og utfordrende oppgaver, sier Stig Johnsen, daglig leder i SJ Dykk. 

“Sarpen” er SJ Dykk’s andre båt fra Grovfjord Mek. Verksted, bnr 53 - "Draug" ble levert i 2009.

Båten blir bygget iht. den nye forskriften om bygging og tilsyn av mindre lasteskip, fartsområde 4.