Fartøyet skal leveres i mars 2024.
Fartøyet skal leveres i mars 2024.

Håløy Havservice kontraherer hybrid servicefartøy

Sletta Verft AS i Aure skal bygge et fartøy av typen Macho 20 som skal leveres mars 2024. Fartøyet er designet av Møre Maritime AS i Kristiansund.

Publisert Sist oppdatert

Fartøytypen er optimalisert for svært tunge havbruk service-operasjoner og for bruk i eksponerte kystområder. Konseptet har en sterk miljøprofil, med etlettdrevet skrog, effektivt propulsjonssystem og et topp moderne dieselelektrisk anlegg med ekstra stor batteripakke. Det påregnes betydelige miljøgevinster ogårlige drivstoffbesparelser sammenlignet med tilsvarende konvensjonelle konsepter.

Prosjektet er støttet av Enova.

Møre Maritime skal levere komplett design og tegningspakke til Sletta Verft AS.

- Kontrakten befester det gode samarbeidet som har vært mellom Sletta Verft og Møre Maritime gjennom mange år, sier daglig leder Kåre Sletta i Sletta Verft.

- Dette er et stort og viktig løft for Håløy Havservice, samtidig som det er nødvendig for å kunne følge med i utviklingen. Utstyret blir større og oppdragene tyngre i havbruksnæringen, og med det følger behovet for båter i denne størrelsen. Vi er veldig fornøyde med designet, og ser frem til å få en kraftplugg av en båt levert fra Sletta Verft, klar for å håndtere tunge arbeidsoppgaver. Vi ser også frem til samarbeidet med Sletta Verft, sier Remi Rønning, daglig leder i Håløy Havservice AS.

Dette er det andre fartøyet Sletta Verft bygger til Håløy Havservice. Forrige måned fikk rederiet levert «Håløy Jarl», også den var designet av Møre Maritime.