F.v. Per Jarle Røyrvik, Håkon Brox og Tor Espen Myrvoll.
F.v. Per Jarle Røyrvik, Håkon Brox og Tor Espen Myrvoll.

Frydenbø Industri ekspanderer 

Frydenbø Industri melder at de etablerer seg i Tromsø med oppkjøp av elektroselskapet Elektro og Ventilasjon AS. 

Publisert Sist oppdatert

Selskapet endrer samtidig navn til Frydenbø Industri Tromsø AS og blir Frydenbø Industris syvende lokasjon i Norge, opplyser selskapet i en pressemelding.

Frydenbø Industri er leverandører av produkter og tjenester til marin/landbasert industri. Hovedkontoret ligger på Hanøytangen utenfor Bergen og har i dag 170 ansatte.

Vekst

Selskapet har vekstambisjoner og med dette oppkjøpet styrkes tilstedeværelsen i Nord-Norge. Fra tidligere har Frydenbø Industri også en avdeling i Nordland, nærmere bestemt Blokken/Sortland, og to lokasjoner i Finnmark, henholdsvis i Øksfjord og Havøysund.

- Vi merker økende etterspørsel i nord og ser frem til å kunne tilby eksisterende og nye kunder enda bedre tilgjengelighet gjennom etableringen i Tromsø, sier Per Jarle Røyrvik, leder for Frydenbø Industri.

Tidligere eiere blir med

Det nye selskapet vil bli eid 70 % av Frydenbø Industri og 30 % av de tidligere eierne.

- Det var også helt naturlig for oss å be Håkon Brox og Tor Espen Myrvoll, om å bli med på eiersiden i den nye satsningen. Dette gir oss de beste forutsetninger for å lykkes og en modell som vi har hatt suksess med tidligere, sier Per Jarle Røyrvik.

Sikre viktig kompetanse i regionen

Frydenbø Industri ser store muligheter i det grønne skiftet og med egenutviklede hybride og helelektriske fremdriftssystemer er det viktig å ha bred erfaring innen elektro og automasjon. 

Med et økende fokus på bærekraft ønsker flere aktører å konvertere konvensjonelle anlegg over til elektriske. Det blir derfor strategisk viktig å sikre seg denne kompetansen i en veldig spennende region, skriver selskapet.

Oppkjøpet er også et godt supplement til Frydenbøs etablerte lokasjoner i Nordland og Finnmark. Avdelingen i Tromsø sikrer Frydenbø muligheten til å tilby elektrokompetanse til alle avdelingene i nord.