Frydenbø Industri AS kjøper SKAMEK Service AS

Frydenbø Industri konsernet kjøper 100 % av aksjene i SKAMEK Service AS med virkning fra 15.03.12. Frydenbø overtar derved alle ansatte og all virksomhet i selskapet, - som fra samme tidspunkt skifter navn til Frydenbø Marine AS.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Fra før består Frydenbø Industri konsernet av selskapene Frydenbø Power AS, Frydenbø Sabb Motor AS, Frydenbø Electric AS, Frydenbø Marine Services AS, samt en andel av det tyske selskapet Schottel Group, - som er en av verdens ledende leverandører av propellsystemer. For et halvt år siden kjøpte Frydenbø Industri konsernet Frydenbø Elek AS på Gurskøy, og ved begynnelsen av fjoråret kjøpte konsernet halvparten av selskapet Frydenbø Øksfjord Slipp og Mek. AS i Finnmark, - og sikret seg derved et solid brohode også i Nord.

Frydenbø Industri har lenge hatt som målsetning å utvide sitt geografiske nedslagsfelt, og satsingene på Møre og i Nord Norge er begge viktige i denne sammenhengen. Selv om bedriftene i konsernet har betjent disse markedsområdene tidligere fra baser i Bergen og Oslo, - vil lokal forankring gi bedre service til kundene.

Konsernet vil utvide sin omfattende maritime virksomhet til også å omfatte offshorenæringen. For en tid siden kjøpte konsernet et område på Hanøytangen, og vil bygge et nytt anlegg der for salg av utstyr og servicetjenester til skips- og offshore industrien. Med baser på Hanøytangen ved Bergen, i Oslo, Ålesund/Møre og Finnmark, har Frydenbø Industri sikret seg et godt utgangspunkt for videre satsing.

SKAMEK Service AS er et selskap som ble fisjonert ut av SKAMEK AS, og omfatter all mekanisk virksomhet som tidligere har vært drevet i dette konsernet. Virksomheten ble opprettet i 1982, og har drevet med installasjon og service både overfor skips- og landbasert industri. Selskapet har i dag 14 ansatte, som alle blir med videre. Det er i tillegg ansatt ny daglig leder fra distriktet, som har solid bakgrunn fra skipsindustrien, og som tiltrer i løpet av våren. Ytterligere ansettelser i selskapet er aktuelt. Selskapet skifter navn til Frydenbø Marine AS, og vil i fremtiden også ivareta salg og service av Frydenbø Industri konsernet sin øvrige produktportefølje.