Skjold-klassen.
Skjold-klassen.

Kongsberg skal oppgradere Sjøforsvarets korvetter

Kontrakten har en verdi på 267 millioner kroner.

Publisert

Forsvarsmateriell har tildelt Kongsberg Defence & Aaerospace oppdraget med å oppgradere kampsystemet på Sjøforsvarets korvetter, som en del av levetidsforlengelsen for Skjold-klassen.

Skjold-klassen er en viktig ressurs for Sjøforsvaret, og i tillegg til en skipsteknisk modernisering vil kampsystemet erstattes med et tilsvarende system som er i drift på Nansen-klassen i dag.

- Når Skjoldklasse-korvettenes levetid forlenges, er det avgjørende å oppgradere kampsystemet om bord for å sikre kampevnen i levetiden. I hovedsak består oppgraderingen av nytt kampledelsessystem, som nå blir samkjørt med Nansenklasse-fregattene, samt oppdatering av taktiske datalinker og andre funksjoner i kampsystemet, sier divisjonsdirektør i Kongsberg Defence & Aerospace, Kjetil Reiten Myhra, i en pressemelding.

- Kongsberg Defence & Aerospace er stolte over at vi nok en gang får tillit til å fortsette arbeidet med levetidsforlengelsen til Skjold-klassen. Vi ser frem til å integrere de beste teknologiske løsningene for å gi Sjøforsvaret kampberedskap, sier president i Kongsberg Defence & Aerospace Eirik Lie.