Fitjar Mek. skal bygge en servicebåt til Holmøy-konsernet.

Fitjar Mek. med ny kontrakt

Holmøy-konsernet har kontrahert et avansert og fleksibelt service-fartøy hos Fitjar Mekaniske Verksted (FMV). 

Publisert Sist oppdatert

Designet har betegnelsen FMV W27M «Bjarkøyklassen». Fartøyet som får byggenummer 60 har hoveddimensjoner LxBxD 26,40 m x 12,50 m x 4,75 m, og innredes for totalt seks personer, heter det i en pressemelding fra Fitjar Mek. 

Designet ble utviklet i 2023, og FMV60 blir det tredje fartøyet i denne klassen. 

Fartøyet er spesielt tilpasset arbeidsoppgaver for Eidsfjord Sjøfarm, og det er følgelig lagt vekt på funksjonalitet og kapasitet for et bredt spekter av oppdrag. 

Videre er det stort fokus på gode mannskapsfasiliteter. Driftskostnader og miljøaspekter er vel ivaretatt med en skrogform optimalisert for økonomifart på om lag ni knop og batteripakke på ca. 920 kWh. 

Fartøyet bygges komplett på Fitjar og leveres i september 2025. 

- Med dette avanserte servicefartøyet fra Fitjar Mekaniske Verksted tar vi et stort skritt fremover i å effektivisere våre operasjoner. Kapasiteten og funksjonaliteten til servicefartøyet, spesielt tilpasset for våre oppgaver, vil være en betydelig ressurs for Eidsfjord Sjøfarm. Vi legger stor vekt på å skape gode og trygge arbeidsplasser for våre ansatte, dette fartøyet er intet unntak. Med moderne utstyr og teknologi, fokuserer vi på å sikre et godt arbeidsmiljø om bord, sier Roger Simonsen, daglig leder i Eidsfjord Sjøfarm i meldingen. 

Verftsdirektør Hugo Strand, som selv er Vesteråling, er svært glad for å ha fått tilliten. 

- Holmøy er et konsern som både kan fisk & fartøy, og jeg ser frem til å utvikle og bygge et servicefartøy som vil bidra til konsernets målsetting med å skape ren, sunn og klimavennlig mat.