- Er det noen norske ombord? spørres det. Foto: Viking Cruise,

- Er det norske om bord?

Er det norske sjøfolk om bord i Torstein Hagens cruiseskip?

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ikke før var Torstein Hagens nye cruiseskip “Jupiter” meldt inn i NIS og nyheten kringkastet på Skipsrevyen, før den ble fanget opp og delt av flere av “sjømannsnettverkene.” Bjørn Sørensen er redaktør for Norwegian Seamens Club. Gruppen har 4599 medlemmer og er en side for norske sjøfolk med diskusjoner, innlegg og jobbtips. Sørensen er en flittig deler av Skipsrevyens saker. Jørgen Valter Vabø stiller spørsmålet; Lurer på om det er noen norske blant besetningen?

- Torstein Hagen er en viktig rekrutterer av norske sjøfolk til sine skip, sier Oddmund Nystad (th) i Maritimt Kompetansesenter i Tønsberg. Foto: Sigbjørn Larsen.

Viking cruise rekrutterer norske sjøfolk

-Torstein Hagen er en viktig rekrutterer av norske sjøfolk til sine skip, sier Oddmund Nystad ved Maritimt Kompetansesenter i Tønsberg. Selv om “Jupiter” nettopp har kommet inn i NIS så er det allerede norske lærlinger om bord. Gjennom cruiseskipene til Viking cruise så er det allerede ferdig utdannet 14 kadetter og mange av dem har fått fast jobb om bord på Hagens cruiseskip. For øyeblikket er det 11 kadetter om bord som er under utdanning, og det er 7 aktive lærlinger under utdannelse, opplyser Nystad. For 2019 er det i tillegg bestilt 13 nye kadetter og 4 lærlinger for dekk og maskin, sier Nystad. Det viser med all mulig tydelighet at Torstein Hagen er interessert i å rekruttere norske sjøfolk. Og det vil jeg gi ham all mulig honnør for, sier Nystad. Han tar også inn folk fra hele landet og ikke bare her fra Østlandsområdet, sier Nystad. For oss i MKS er cruiseskipene til Torstein Hagen og rekrutteringen gjennom Wilhelmsens Ship Management WSM/VOC blitt en viktig opplæringsbedrift og en verdifull fremtidig arbeidsplass for norske sjøfolk, slutter Nystad.