Dobler antall Norge-seilinger

2025-seilingene til Norge ble utsolgt på rekordtid. Nå kommer SeaDream Yacht Club tilbake i 2026 – med mer enn dobbelt så mange seilinger.

Publisert Sist oppdatert

SeaDream Yacht Club ble startet av Atle Brynestad i 2001, og er det eneste cruiserederiet som fortsatt eies og drives fra Norge. Det familieeide selskapets små og eksklusive skip har flere ganger blitt kåret til verdens beste i en rekke ulike kategorier.

De neste årene blir de også en hyppig gjest langs norskekysten.

- Det finnes ikke noen bedre måte å oppleve Norge enn på små skip, der du selv bestemmer tempoet og hva dagene skal inneholde. Det er så langt unna masseturisme det er mulig å komme, både for gjestene om bord og stedene vi besøker, sier eier og administrerende direktør Atle Brynestad i SeaDream Yacht Club.

- Fantastisk etterspørsel

Da SeaDream lanserte en håndfull seilinger til Norge i 2025, ble lugarene revet bort. Over to år før første avgang fra Oslo var seilingene utsolgt.

Nå mer enn dobler det norske cruiserederiet antallet seilinger. I 2026 skal SeaDream seile både fra Oslo, Bergen og Tromsø gjennom hele sommeren, fra mai til slutten av august.

- Vi ser en klar trend der reisende ønsker unike, mer personlige opplevelser. Det ser vi også med Norge-seilingene våre. Etterspørselen har vært helt fantastisk på tvers av alle markeder, sier Brynestad.

Ligger lenger

De nye seilingene for 2026 varierer mellom 7 og 11 dager, og Rosendal, Vik, Olden, Ålesund, Rørvik, Måløy, Kalvåg, Reine og Svolvær er blant stedene som får jevnlig besøk av de SeaDream og gjester fra hele verden de neste årene.

Flere av stedene blir SeaDream liggende ved kai til midnatt eller over natten, slik at de rundt 100 gjestene slipper å haste tilbake på skipene.

- Vi er ekstra stolte av å ta med oss gjester fra hele verden her hjem til Norge. Vi håper også på god respons fra norske gjester. Dette er en helt ny og helt unik måte å oppleve sitt eget land på, sier Brynestad – som selv har vært med på å planlegge seilingene både for 2025 og 2026.

Kåret til verdens beste

Både i 2025 og 2026 er det eksklusive SeaDream II som skal seile langs norskekysten. Skipet, som nylig ble oppgradert for nesten 150 millioner kroner, ble så sent som i oktober kåret til verdens beste cruiseskip i World Cruise Awards. Om bord kan rett over 100 gjester nyte prisbelønt service fra omtrent like mange besetningsmedlemmer, 5-stjerners matopplevelser, velvære og fokus på detaljer i elegante, avslappede omgivelser.