Ett av to maskineringssentere med både muligheter for dreiing og fresing. Maskinene er 20 meter i lengde for skala.

Investerer 100 millioner sin egen verdikjede

Med det utvider Brunvoll kapasiteten sin. 

- Vi er overbevist om at det å ha en helintegrert verdikjede hvor vi har full kontroll fra A til Å, er det riktige for Brunvoll og vår videre utvikling. 

- På tross av en næringspolitikk som stadig utfordrer lokalt norsk eierskap og produksjon i Norge, så er vi i Brunvoll utrolig stolte at vi som familieeid konsern gjennom 111 år nok en gang tar sats og investerer betydelig for å øke vår konkurransekraft, sier konsernsjef, Kåre Øyvind Vassdal. 

Administrerende direktør i Brunvoll, Kåre Øyvind Vassdal.

Vekst

Konsernet opplever nå en betydelig vekst og i den forbindelse har de bestilt to store nye og høyteknologiske maskiner for å utvide kapabiliteten og kapasiteten sin ytterligere, skriver selskapet i en pressemelding. 

Brunvoll er en leverandør av maritime systemer. Konsernet har erfaring innen utvikling, intern produksjon og service av fremdrifts, posisjonerings og manøvreringssystemer for avanserte havgående fartøy. 

Italienske maskiner

Maskinene som er bestilt er ett boreverk for maskinering av girhus til konsernets fabrikk i Volda og et frese- og dreiesenter til fabrikken i Molde. 

Maskinene vil bli levert fra leverandøren PAMA S.P.A i første kvartal 2025, går det fram i pressemeldingen. PAMA er et italiensk firma med en 90 år lang historie innen å levere store og mellomstore maskiner.

- Pama er stolt av å fortsette det fruktbare samarbeidet med den anerkjente bedriften Brunvoll ved å levere høytytende produkter. Vi skal levere to teknologisk avanserte multifunksjonsmaskiner med høy automatisering, som vil styrke tilstedeværelsen til selskapet vårt på det norske markedet. Vi takker Brunvoll for å vise oss tilit og velge oss igjen, sier Matteo Mattuzzi, salgsdirektør ved PAMA S.P.A.