Skal levere komplett pakke til Sunbeams nye tråler

Sunbeam Fishing Limiteds nyeste har en bred variasjon av Brunvoll-produkter innlemmet i designet, går det frem i en pressemelding fra Brunvoll.

I tillegg til hovedpropulsjon og sidepropeller, har Sunbeam også gått for opptrekkbar azimuth combi thruster og BruCon kontroll-system. 

- Med vedvarende tillit til Brunvoll har skotske Sunbeam Fishing Limited nok en gang valgt ekspertisen og de løsningene som Brunvoll tilbyr, skriver selskapet i pressemeldingen.

Sunbeam sitt nye prouplsjonsløsning.

Sunbeam-tråleren vil derfor bli utstyrt med et bredt spekter av Brunvolls produkter, noe som skal gjøre avansert teknologi til en sentral del av fartøyet.

Hovedpropulsjonen består av akselpropeller med kontrollerbar stigning og gir. For nøyaktig manøvrering er det valgt sidepropeller og en opptrekkbar azimuth kombinasjons-thruster, som kombinerer fremre azimuth- og sidepropeller-funksjonalitet i ett produkt.  BruCon Thruster- og Propulsjonskontrollsystem (PTC) sørger for sømløs operasjon av fartøyet, skriver de. 

Brunvolls Stig Helland, sammen med teamet fra Sunbeam.

Fartøyet er designet av Salt Ship Design og skal bygges ved Myklebust Verft. Det skal leveres rundt årsskiftet 2025- 2026. 

- Vi er veldig glade for å kunne handle lokalt. Brunvoll er en av våre gode samarbeidspartnere, også fra tidligere prosjekter, seier Kristin Hide, administrerende direktør ved Myklebust Verft.