Motus’ 3D-kompenserte kran har en løftekapasitet på fem tonn i 3D-modus og 15 tonn for tunge løft, inkludert AHC funksjonalitet for subsea-løfteoperasjoner.

To nye kontrakter med Ulstein verft - flere avtaler i vente

Ulstein Verft kjøper Motus 3D-kompenserte kraner til to nye fartøy for offshore vind til Bernhard Schulte Offshore. - 2023 ligger også an til å bli et bra år for Motus. Vi har flere kontrakter som nå nærmer seg signering, forteller sales manager i Motus, Mari Skeie.

Publisert Sist oppdatert

- Ulstein Verft har kjøpt våre 3D-kompenserte MMC240-kraner til to nye Commissioning Service Operation Vessels, CSOV’er, til Bernhard Schulte Offshore GmbH. Vi er stolte over å bli valgt til å sikre trygg og effektiv lasthåndtering mellom fartøyene og vindturbinene, forteller salgssjef Motus Technology, Elisa Bergshaven Thorsager. 

Klart eksempel på den positive utviklingen innen offshore vind 

Motus’ 3D-kompenserte kran har en løftekapasitet på fem tonn i 3D-modus og 15 tonn for tunge løft, inkludert AHC funksjonalitet for subsea-løfteoperasjoner. 

Designet har fokus på sikkerhet og operasjonell effektivitet, og kranen er utstyrt med funksjoner som kameraovervåkning, anti-pendelbevegelse og anti-kollisjonssystem. Kranen er spesifikt utformet for å sikre høy utnyttelse, lavt energiforbruk og minimere behov for vedlikehold. 

- Vi setter stor pris på vårt gode samarbeid med Ulstein Verft og at Bernhard Shulte ønsker Motus Technology sin 3D kran på sine to neste CSOV’er, sier Kjell Hollen, CEO i Motus. 

- Denne kontrakten er et klart eksempel på den positive utviklingen innen offshore vind, og vår evne til å bruke vår kompetanse til å utvikle nye løsninger for et marked i sterk vekst. Vi er dedikert til å støtte energiovergangen, og ser frem til å bidra til et vellykket prosjekt for både Ulstein Verft og Bernhard Schulte Offshore, fortsetter han. 

Doblet antall ansatte på tre år 

Motus har utviklet seg fra kranspesialist-miljøet i Molde, som går tilbake til tidlig på 1940-tallet da fiskerinæringen trengte mer moderne kraner og lasthåndteringsutstyr. Senere var dette grunnlaget for utviklingen av den verdensledende offshore kran-kompetansen i denne regionen av Norge. 

Motus ble etablert av toppledelsen og ingeniører i 2013 og året etter kjøpte selskapet opp Huse Engineering AS, heleid av vinsjprodusenten IP Huse AS på Harøya. Samtidig ble ABAS Crane-porteføljen overtatt av Motus.

- Vi har hatt veldig bra aktivitet de siste årene. På bare tre år har vi doblet antall ansatte, sier sales manager Mari Skeie, til Skipsrevyen. 

2023 ligger godt an

Nå har selskapet 110 ansatte fordelt på flere lokasjoner. Hovedvekten av ansatte holder til på kontoret i Molde. 

- For tiden er det stort fokus på kraner for offshore vind, men vi selger også løfte- og hånderingsutstyr til blant annet forskningsskip og båter innen fiskerisektoren, samt en del oppgraderinger på prosjekter offshore. 2023 ligger også an til å bli et bra år for Motus. Vi har flere kontrakter som nå nærmer seg signering.