Vard Langsten.

Verftsarbeidere fra Vard havnet i sjøen

Et fartøy med ni personer om bord sank ved Tomrefjord utenfor Ålesund onsdag kveld. Problemene oppsto ved transport av personell fra ett av fartøyene som er under utrustning ved Vard Langsten.

Publisert Sist oppdatert

- VARD er glade for at alle ble raskt gjort rede for og ble tatt hånd om av helsepersonell da en skyssbåt med ni personer om bord fikk problemer. Problemene oppsto ved transport av personell fra ett av fartøyene som er under utrustning ved Vard Langsten. Fartøyet var på prøvetur, skriver VARD i en pressemelding.

Ingen livstruende skadde

- Vårt fokus har vært å informere og snakke med familiene til dem som var involvert, sier kommunikasjonsdirektør i VARD, Hege Akselvoll. Det arbeider vi fremdeles med.

De ni personene om bord havnet i sjøen, men ble reddet opp av lokale brannbåter og ambulansebåter. Mayday-meldingen kom inn til Hovedredningssentralen 18.27 og klokken 19.03 skal de første personene ha blitt plukka opp av vannet. De siste blei tatt opp av sjøen før klokken 19.15.

Tre av de involverte ble sendt til Molde sykehus med båt, mens seks ble sendt til legevakten i Ålesund for sjekk. Etter det VARD har fått opplyst, skal ingen være livstruende skadet.

Det var denne båten, «Toja», som sank tirsdag kveld.

- Vårt fokus fremover vil være å ta vare på dem som er berørte av denne hendelsen og sørge for at de får den oppfølgingen de trenger, sier Akselvoll.

- Vi ønsker å takke HRS, nødetater og alle som har bidratt i redningsarbeidet.

Det er for tidlig å si noe om årsaken til ulykken.