Mayday fra fartøy:

Hendelsen har skjedd ved Tomrefjord utenfor Ålesund.

Arbeidsbåt sank - ni personer reddet

Tirsdag kveld sendte en båt mayday-signal med melding om at ni personer var i havet. Et arbeidsfartøy som fraktet personell til verft sank.

Publisert Sist oppdatert

Oppdatering:

Rett før klokken 19.30 melder politiet at alle ni personer er hentet opp av sjøen.

– Situasjonen er avklart, og alle er berget. De var på vei i båt mellom Tomrefjorden og et fartøy som lå ute i fjorden som var tilknyttet verftsarbeid. Og på vei til eller fra så tok de inn kraftig med vann, og båten gikk relativt fort under. Båten har sunket, opplyser Owe Frøland i Hovedredningssentralen Sør-Norge til VG klokken 19.35.

Han forklarer at det skal være snakk om en arbeidsbåt som blir brukt til transport av personell til verftet.

– De ni som var meldt i sjøen, er alle plukket opp. De er naturlig nok nedkjølt og blir tatt hånd om av helsevesenet, sier operasjonsleder Leif Arne Mork i Møre og Romsdal- politiet til NTB.

– Noen tas med til sjukehus i Molde for undersøkelser, resten tas mot i et mottak på stedet, sier han. Ifølge Frøland var det en arbeidsbåt fra verftet som fikk problemer.

Dette er saken:

- Foreløpig vet vi svært lite, men en båt som har frakta folk har fått vansker, og ni personer skal være i sjøen. Hendelsesforløpet er foreløpig uklart, sier redningsleder Erik Willasssen ved HRS Sør-Norge til Smp.no klokka 18.43.

Ambulansefartøyet «Solhav» og SAR-båten «Charlie» er ved stedet, i Tomrefjord utenfor Ålesund. Også politiet og to helikopter er på vei til stedet.

Skipsrevyen har forsøkt å komme i kontakt med Hovedredningssentralen uten hell. Saken oppdateres.