Eldar Holm, administrerende direktør i Boatlabs sier at deres løsning er aktuell som aldri før. Foto: Boatlabs.

Digital løsning kan begrense spredning av korona om bord

Boatlabs tilbyr en digital løsning for fjernverifikasjon av årlige DP-tester og inspeksjoner om bord i skip og installasjoner. Løsningen vil kunne bidra til å begrense pandemien.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Rådgivings- og teknologiselskapet Boatlabs har gjennomført flere hundre slike oppdrag rundt om i verden, noe som har spart kundene store kostnader.

- I en tid da stadig flere arrangementer, møter og reiser kanselleres, og det etableres reiserestriksjoner over store deler av verden på grunn av koronaviruset, gir fjernverifisering enda større fordeler, skriver selskapet i en pressemelding. 

Mange bedrifter merker nå konsekvensene av at verdensøkonomien har bremset betydelig opp, og de fleste land varsler hardere tiltak for å håndtere konsekvensene av koronautbruddet, og særlig begrense spredningen av smitte ved menneskelig kontakt. 

Aktuell som aldri før 

-  I en slik situasjon hvor menneskelig spredning av viruset må begrenses er vår løsning aktuell som aldri før. Den gjør det mulig å utføre årlige DP-verifikasjoner (dynamiske posisjoneringssystem) og inspeksjoner uten å ta om bord ekspertise utenfra til fartøy og installasjoner, og bidra derfor til å redusere risiko for eksponering, sier Eldar Holm, administrerende direktør i Boatlabs. 

En kan dermed ivareta kundens behov for samsvar og samtidig drive operasjonene videre på en forsvarlig måte.

Ufravikelige krav

Holm understreker at det er ufravikelige krav om at fartøy som er i operasjon må verifisere at systemene fungerer som de skal. Da kan det være en utfordring om en er avhengig av å få eksternt personell om bord for å verifisere at systemer, utstyr, dokumentasjon, rutiner og prosedyrer er i orden.

- For å begrense eksponeringen og minimere risiko for å spre viruset, anbefaler vi alle våre eksisterende og nye kunder å bruke vårt fjernstyrte verifiseringssystem BL4SEA.

Systemet har vært i bruk siden 2017 og leverer samme resultat som konvensjonelle tjenester ifølge Holm.

Digital tjeneste

BL4SEA er en digital tjeneste og applikasjon som mannskapet opererer med nettbrett, godt hjulpet av Boatlabs-personell, og med mulighet for kontinuerlig støtte under utførelsen. Rederiet og befrakteren kan gis tilgang til online overvåking.

Systemet bidrar til kontroll og verifikasjon av funksjon, redundans, ferdigheter og sikkerhet om bord er ivaretatt.

- Med dette systemet kan våre kunder være kontinuerlig oppdatert på om fartøyets utstyr og operasjoner fungerer som de skal, avslutter Eldar Holm i Boatlabs.