Konsernsjef Webjørn Barstad i Havfisk vil ha kvalitet i alle ledd, og velger derfor norsk.

- Velger kvalitet - velger norsk

ERFA: Konsernsjef i Norges største fiskebåtrederi, Havfisk, Webjørn Barstad, er klokkeklar på hvorfor rederiet først og fremst velger norske leverandører: – Vi velger kvalitet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Webjørn Barstad leder et rederi som har gått i front på flere områder. Ikke minst når det gjelder råstoff og drivstoff. Han ser store muligheter for norske leverandørindustri når fiskeflåten skal fornyes.

- Den store struktureringsbølgen begynte tidlig på 1990-tallet. Da brukte aktørene mye penger på å kjøpe kvoter og sanere fartøy. Nå er denne fasen over og rederiene bruker penger på flåtefornyelse, sier Barstad. Han viser til Havfisk sin nye tråler “Nortind” som har mye banebrytende tenologi ombord, og det kommer mer, lover Barstad.

Havfisk har allerede inngått kontrakt med Vard om bygging av nye “Kongsfjord

“Kongsfjord”

“Nortind” som er ett av de nyeste fartøyene i flåten ble overlevert rederiet i januar i fjor. Mange av de tekniske løsningene om bord i dette fartøyet var banebrytende. Blant annet håndtering av levende fisk, slaktelinje, og optimalisering av råstoffkvalitet i alle ledd. Rederiet har allerede inngått kontrakt med Vard om bygging av nye “Kongsfjord”. Denne vil ta teknologi og løsninger enda lenger enn “Nortind”. Blant annet vil den få en batteripakke som gjør at de kan økonomisere driften og spare drivstoff.

Fishing for Litter er et annet prosjekt som Barstad fremhever, der Havfisk er en av aktørene som samarbeider med myndighetene om å bringe til lands søppel som de får i trålen.

- De viktigste kriteriene vi ser etter når vi velger leverandører og samarbeidspartnere er kvalitet og leveringsdyktighet, sier han og legger til at Havfisk også ser det som viktig å opprettholde et høyt nivå i maritim sektor i Norge.