Gå til innhold
Annonse
Illustrasjonsfoto:Redningsselskapet
Illustrasjonsfoto:Redningsselskapet
Annonse

Redningsselskapets sentralstyre har beslutta å ta to av 26 fast bemannede skøyter ut fra beredskapen i 2009.

- Salg av båter vil også være nødvendig for å få budsjettet i balanse etter de kraftige bevilgningskuttene fra regjeringa, skriver selskapet i ei pressemelding.

Nord-Norge rammes
Ifølge assisterende kommunikasjonssjef Ernst Larsen er det svært sannsynlig at minst én av båtne tas ut av tjeneste i Nord-Norge.
Kuttene blitr avgjort i begynnelsen av februar.

– Staten forstår ikke Redningsselskapets betydning

Redningsselskapet bruker rundt 300 millioner kroner samla på driften av sjøredningstjenesten.
– Når vi nå bare får 41 millioner over statsbudsjettet er dette et tydelig signal på at myndighetene ikke forstår Redningsselskapets betydning, sier president i Redningsselskapet, Lars Hellandsjø til NRK.no.

Hellandsjø minner også om de mange hendelsene den siste tiden som har vist Redningsselskapets berettigelse, nå senest forliset til "Crete Cement" i Oslofjorden.

I fjor redda Redningsselskapet 50 mennesker fra den visse død. 144 fartøy ble berga fra forlis, og 6275 fartøyer som hadde problemer, fikk assistanse.

Til tross for at både KrF, Høyre og FRP støtta Redningsselskapet utover regjeringa budsjettforslag, forble budsjettet uendret etter transport- og kommunikasjonskomiteens innstilling sist torsdag.
Annonse