Gå til innhold
Annonse
DOF haler inn storkontrakter. Foto: Dacon
DOF haler inn storkontrakter. Foto: Dacon
Annonse

Kontraktdryss over DOF Subsea - haler i land ordrer for tre milliarder

DOF Subsea i Bergen har blitt tildelt flere viktige kontrakter med en totalverdi i overkant av NOK 3 milliarder, inkludert opsjoner. Det sikrer både kortsiktig og langsiktig utnyttelse av skip og personnel.

I Nord-Amerika har DOF Subsea vunnet en stor IMR-kontrakt for Husky Energy knyttet til deres operasjoner langs øst-kysten av Canada. DOF Subsea sin organisasjon i St. John's vil levere IMR-tjenester over en fast periode på totalt 10 år, med ytterligere opsjoner for å forlenge kontrakten med 10 år. Arbeidet innebærer å levere tjenester fra et lett intervensjonsskip og 2 ROV-systemer med personell. Operasjonene vil starte i løpet av Q4 2015 ved å mobilisere 2 ROVer om bord et  tredjepartsskip under en eksisterende kontrakt for Husky, etterfulgt av levering av et DOF IMR skip i 2017. Denne IMR-kontrakten er strategisk viktig for DOF Subsea ved at tilstedeværelsen i det kandaiske  markedet blir vesentlig styrket samt etablering av nye kunderelasjoner.

I tilegg har DOF Subsea blitt tildelt en termkontrakt for operasjon i Mexicogolfen. Kontrakten har en fast periode på 10 måneder med opsjoner for forlengelse av arbeidet, med oppstart i oktober 2015. Et av selskapets subsea-skip vil bli utnyttet under kontrakten. Tildelingen er en forlengelse av en eksisterende kontrakt DOF Subsea North America har for en hovedkunde i regionen.

I Asia-regionen har DOF Subsea blitt tildelt flere kontrakter for nøkkelkunder over de siste ukene, som vil sikre utnyttelse av regionens dedikerte skip på kort sikt. Arbeidets omfang innebærer IMR-tjenester, forankring- og  undervannskonstruksjonsarbeid. Etter de nylige kontraktstildelingene er regionens 4 skip sikret nær full utnyttelse for resten av 2015, i tillegg til å sikre utnyttelse for deler av 2016.

– Vi er meget fornøyd med organisasjonens evne til å sikre termkontrakter i et utfordrende marked, spesielt tildelingen av Husky-kontrakten og at vi styrker vår tilstedeværelse i Nord-Amerika. Denne tildelingen er et resultat av laginnsats, hvor vi har benyttet den fulle bredden av ekspertise i DOF, sier konsernsjef Mons S. Aase i DOF til www.skipsrevyen.no

Totalt har DOF Subsea blitt tildelt IMR-kontrakter for i overkant av NOK 6.5 milliarder kroner så langt i 2015. Tildelingen av flere strategiske, langsiktige IMR-kontrakter vil styrke DOF Subsea sin posisjon i det globale IMR-markedet i årene som kommer.»

 

 

 

 

 

Annonse